Doe toch maar geen spiraaltje

18+ verhaal
Na vele jaren de pil te hebben geslikt, was ik er klaar mee. Helemaal nadat mijn vorige relatie uit ging. Ik zou toch niet seksueel actief meer zijn en wilde even helemaal van die hormonen af.

Begin December leerde ik mijn huidige vriend opnieuw kennen. Toen we jonger waren trokken we al op, maar dit was altijd met een grote groep en hij was erg verlegen, zo heb ik hem nooit echt kunnen leren kennen. Nu was het onze tijd en ik ben meer verliefd dan ooit te voren.
Ik dacht in mijn vorige relatie dat ik mijn persoon had gevonden, maar little did I know dat mijn huidige vriend en ik zo voor elkaar zouden vallen.

Toen dacht ik dat het een goed idee was om weer aan de anticonceptie te gaan, want ja.. ik was weer seksueel actief en het laatste dat ik kan gebruiken is een zwangerschap. Toen heb ik ervoor gekozen om een spiraal te laten zetten - dit leek mij perfect. Je hoeft er voor 5 jaar niet aan te denken om je anticonceptie in te nemen.

Het zetten deed geen zeer. Ik heb dan wel een hele hoge pijngrens, maar ik voelde er zo goed als niks van. De week er na had ik wel een beetje krampen, maar ook dit viel enorm mee terwijl ik zo gewaarschuwd was voor de ongelooflijke pijn die ik erbij zou ervaren.

Na de weken verstreken, kreeg ik steeds meer last tot op het punt dat ik niet meer kon staan, zitten of liggen en deze pijn straalde helemaal uit naar mijn gewrichten. Het deed zo'n ongelooflijk veel pijn dat ik op bepaalde momenten geen lucht meer kreeg. Na een aantal weken te hebben gestreden voor die spiraal ben ik toch naar de huisarts gegaan en hij wilde dat ik 1 strip van de pil ernaast zou gebruiken in de hoop dat mijn lichaam aan de spiraal zou wennen. Tijdens de pil had ik wederom geen last, echt 0. Helaas, nadat de strip op was, kreeg ik met de dag weer meer last, kon ik zelfs geen avondeten meer binnen houden voor zeker een halve week en trok ik het echt niet meer. Dus na zo'n 2.5 maand heb ik de spiraal er toch maar weer uit laten halen.

Voordat ik het eruit liet halen moest ik eerst op consultatie bij de huisarts, want ik ben nog jong en hoe zie ik dat nu voor me met anticonceptie? Aan de pil wilde ik niet meer en de spiraal werkt blijkbaar niet samen met mijn lichaam. Ik gaf aan dat ik voorlopig helemaal niks wilde en we het "veilig" zouden doen met condoom, waarna ik een verbaasde blik van de huisarts naar me kreeg met een heel verhaal over hoe "onveilig" een condoom eigenlijk is en hoeveel vrouwen toch zwanger worden ondanks dat ze een condoom gebruikten. Ik gaf aan dat mijn vriend en ik volledig op 1 lijn liggen en we zeker geen plannen hebben om (ooit) kinderen op de wereld te brengen en dat we precies weten wat we aan elkaar hebben, mocht het toch mis gaan.

Toen kon ik de spiraal inderdaad laten verwijderen en sinds dien heb ik geen pijn meer, echt 0. Blijkbaar is mijn lichaam niet gemaakt voor anticonceptie en ben ik ook niet van plan om meer iets te gebruiken - ik vind het goed. Ondanks dat veel mensen het er niet mee eens zullen zijn, ga ik toch voor mijn eigen keuze
30 mei 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MyLifeOnline
MyLifeOnline, vrouw, 22 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende