verwarming, thee en bier

Hopelijk lucht dit wat op.

Dingen waar ik (voor mijn gevoel) iets mee moet:

1. Kiezen welk werk ik blijf doen.
Eventueel op zoek naar ander werk. Wil ik mijn bijbaan erbij blijven houden? Waar ik vastheid heb maar daardoor nooit 2 dagen achter elkaar vrij heb en altijd in het weekend moet werken? Wil ik afscheid nemen van mijn collega's daar?

2. Beter om gaan met geld.

Sinds ik meer verdien houd ik niet meer in de gaten hoeveel ik uitgeef. Ja ik zorg dat ik niet in het rood kom en dat mn lasten die ik heb betaald worden maar daar blijft het wel bij. Ik zou meer kunnen sparen in plaats van 100 repen chocolade kopen.. en daarmee kom ik op het volgende punt.

3. Gezonder eten.
Meer van te voren plannen wat ik ga eten. Dit bespaard tijd en geld. Zo hoef ik niet iedere dag naar de supermarkt. En verspil ik minder eten. Sinds ik niet meer plan wat ik ga eten gooi ik veel meer eten weg.

4. Motor kopen, ja of nee, en wanneer dan?
Ik had een motor gezien waar ik echt verliefd op ben geworden maar deze reed niet lekker. Ik had ook nog een andere gezien maar deze was wel echt.. minder mooi. Hij reed overigens wel beter.
Ik weet niet zo goed of ik die nu wil kopen of verder wil kijken. Ik heb namelijk al heel veel onderzoek gedaan en veel andere motoren bekeken en er is niet echt iets wat mij verder aanspreekt en wat ik kan betalen.
Het is nu natuurlijk nog winter dus er is geen haast.. maar ergens ben ik bang dat dit heel lang gaat duren waardoor ik straks niet gewoon lekker de weg op kan. Of deze angst rieel is mag je je afvragen.
Ik zou heel graag mn eigen motor willen hebben.

5. Meer niksen.
Ik ben te veel tijd bezig met voorbereiden of werken. Of mezelf in mijn hoofd klaar maken voor werk, zoals in bed. Ik heb tijd nodig om te niksen. Mezelf kapot te vervelen. 'Wat zou ik eens gaan doen?' Dat heb ik al lang niet gedacht. Net zoals dat ik wel sport maar eigenlijk verder niets leuks doe voor mezelf. Geen hobby ofzo. Dit zou ik wel graag willen. Musea bezoeken, echt de rust hebben om te knutselen, te wandelen, steden te bezoeken, iets leuks doen met opa en oma, enz.

6. Professionele hulp vragen of niet?
Het is december en nu kan je je zorg verzekering aanpassen voor het nieuwe jaar. Ik zou denk ik best hulp willen hebben alleen ik weet eigenlijk helemaal niet zo goed wat mijn probleem is. Ik kan dit niet verwoorden waardoor ik erg vast loop in het vragen van hulp.
Daarnaast hijgt het geld me in me nek. Ik baal dat ik dit jaar niet al actie heb ondernomen want dit jaar was ik toch al door mijn eigen risico heen.
Ik vraag mij ook af of ik beter bij een psycholoog terecht kan of juist bij alternatieve hulp zoals een haptonoom.
Ik vraag mij ook af of een huisarts mij hierbij kan helpen of niet. Met deze keuze. waarom zou ik het niet gewoon proberen? geen idee. misschien bel ik zo wel even om te vragen of er überhaupt nog een afspraak gemaakt kan worden.

7. pa en ma die elkaar letterlijk te tent uit zwijgen.
Ja. Mn beide ouders hebben verdriet en zijn in de war. Ik moet ze met rust laten want dit is hun shit maar tegelijkertijd wil ik er voor ze zijn want het doet mij pijn dat zij pijn hebben.verliefdliefdesverdriet

8. Ik wil niet alleen zijn met oud en nieuw.
Ik zou ' oud en nieuw' ook helemaal niet zo moeten laten opstijgen tot iets fantastisch. Maar toch baal ik dat ik in mijn eigen woonplaats niet een groep mensen heb waar ik vast consequent contact mee heb .. en dit kan vieren. Ik voel me verdrietig over het feit dat ik nu meegenomen word op sleeptouw met een groep die ik amper ken. En ik ben blij dat ik mee kan want anders zou ik waarschijnlijk echt alleen zijn.. maar deze groep wil naar een drugs feest waar ik echt niet op zit te wachten.

Inmiddels komt heel eventjes het zonnetje door en schijnt deze door mn raam naar binnen.
Ik hoop dat ik over al deze punten wat meer rust en vertrouwen ga vinden. Ik zie het wel.
Het vormt zich wel. Het komt wel goed. Eerst even het nu.

17 dec 2019 - 153x gelezen
Profielfoto van oeleboele
oeleboele, vrouw, 24 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende