mezelf beter aan het leren kennen

Sinds september heb ik 2 nieuwe banen.
Een tijdje terug kreeg ik het advies om eens op bezoek te gaan bij een haptonoom. Voordat ik dit ging doen heb ik eerst 2 boeken gelezen over wat haptonomie inhoud. Het gaat erg over je gevoelens en patronen maar vooral ook over wat de tast kan betekenen.

Ik merk dat ik heel vaak gespannen schouders heb. Eigenlijk wel iedere dag. Vaak heb ik het niet eens in de gaten maar als ik ze aanraak dan voel ik dat ze helemaal hard zijn en ik het soms amper kan bewegen.

Daarnaast merk ik dat ik mijn werk ontzettend leuk vind. De tijd vliegt voorbij. Misschien wel iets te snel. Misschien word ik iets te veel geleefd. Werk ik te veel mijn to do's af. Ondanks dat ik dit ontzettend leuk vind.
Ik merk namelijk dat ik enorm moeite heb om tegenwoordig om te gaan met vrije tijd. Ik ben eigenlijk ontzettend moe als ik thuis ben. Soms moet ik eerst slapen voordat ik kan gaan eten. Ik merk dat ik moeite heb om nog sociaal te zijn tegenover mijn huisgenoten.. daar heb ik dan helemaal geen zin meer in. Verder vind ik het moeilijk te kiezen wat goed is om te doen op die ene dag dat ik vrij ben in de week. Of die ochtend. Vaak slaap ik uit of rommel ik wat aan. terwijl ik dan eigenlijk ook weer denk.. NU is de kans om wat voor mezelf te gaan doen. Maar die gedachte is eigenlijk heel bedrukkend en daardoor zwaar. Dan MOET je iets leuks doen voor jezelf van jezelf. Lekker vrij.

Verder word er op werk een beroep op mij gedaan om grenzen te stellen. Ik ben docent en in mijn klas moeten grenzen zijn. Ik vind dit lastig. Mijn wispelturigheid werkt me hierin tegen. Ik begin mezelf af te vragen wat ik hier lastig aan vind en waarom ik niet meer structureler werk/handel. Ik kijk rond in mijn kamer en zie de afwas liggen van een aantal dagen geleden. Tja, waarom ruim ik dat niet gewoon op? Structureel afwassen, zo lastig is dat toch niet? Hier ligt geen grens. Ook niet.
Ik vraag me af in hoeverre ik grenzen wil stellen. Hoeveel, en hoe streng wil ik hier naar handelen? Waarin voel ik mij thuis?

Eigenlijk gebeurd er zo veel he.

verliefdknipoog
03 nov 2019 - 202x gelezen
Profielfoto van oeleboele
oeleboele, vrouw, 24 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende