stap durven zetten

Na jaren erover nadenken en het niet durven of juist niet goed alles op een rijtje hebben heb ik vorige week toch besloten om het wel te doen. Ik heb me aangemeld voor de obesitas kliniek. Ik ben eens gaan nadenken waarom ik dit zo graag wil en niet alleen het uiterlijk speelt mee maar vooral dat ik graag me makkelijker wil kunnen bewegen en mijn conditie makkelijker op te bouwen is dan door al het extra gewicht mee te zeulen. Ook gaat het me zeer zeker helpen bij leuke kleren vinden of eindelijk korte strakkere jurkjes dragen.

Op dit moment eet ik al zoveel mogelijk koolhydraat arm en eiwitrijk, maar het is helaas niet afdoende. Het komt ook een deel door mezelf dat het niet lukt al ben ik geen grote eter of echt een snoeper denk eerder te weinig beweging en toch niet koolhydraat arm genoeg. Daarom wordt deze week voor mij eens de eerste stap maken met bijhouden wat ik nou daadwerkelijk eet en dat er dan ook daadwerkelijk alles op te schrijven wat er echt in mijn maag belandt.

In september is de eerste afspraak in Veldhoven. Ik vind het heel spannend maar ik hoop dat er eindelijk iets gebeurt zodat ik beter in mijn vel zit, makkelijker wordt om te sporten, mijn knieën en voeten ontlast worden, mijn libido groeit, vooral mijn PCOS klachten zwaar vermindert en tot slot eindelijk in elke winkel kan shoppen waar ik zin in heb en niet hoeven te schamen dat er daadwerkelijk niks hangt wat mij past. Ik kan niet wachten om afscheid te nemen van mijn kledingmaat 46 cool!

Ik ga ervoor!

Op naar een gezondere IK
24 aug 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MissElfje
MissElfje, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende