Simpel en Lekker*

In een van de bekende reclame word het ook wel het meest veelzijdige stukje vlees genoemd.

Echte te grappig stukje draadstaal!

Het is het stukje vlees dat ik graag eet maar nog steeds te weinig klaar maar vind ik zelf en dat terwijl het je het op zoveel verschillende manieren kan bereiden.
Deze keer wil ik het met jullie hebben over de kipspies. Die in de meeste gevallen saté genoemd word. Bijna bij elke restaurant staat het op de kaart om dat het zo gemakkelijk klaar te maken is en simpelweg omdat veel mensen het lekker vinden. Ook in bijna alle supermarkten is het te koop in het diepvriesvak. Voorverpakte stukjes vlees gerijgt aan 3 houten stukjes dat vacuümverpakt klaar ligt om gekocht te worden of de kleine plasticbakjes die je in de magnetron op kan warmen.
Toch is er iets waar ik mij nog meer aan erger. In veel snackbars en in een paar restaurants staat de kipsaté ook op de kaart maar voor dat u hem op het bordje krijgt doen ze er iets verschrikkelijks mee waardoor ze in mijn ogen net zo goed iemand een stuk schoenzool kunnen geven met daarover heen wat satésaus. Sommige bereiden de kipsaté in de frituur waardoor het niks meer van het zalige vlees overblijft behalve harde stukjes te doorbakken vlees.
Ja, in het verleden heb ik dat ook gegeten en zelfs ook nog gekocht maar tegenwoordig doe ik dat
niet meer.

Aangezien het nog steeds zomer is en we soms nog zomerse dagen hebben zullen sommige van jullie ook nog barbecueën. Ik ben er een liefhebber van maar het jammere is al je kip vaak bereid dat het snel droog word door de bereiding. Deze zomer ben ik mijn vlees meer gaan marineren en het liefst zelfs 24uur van te voren zo dat het er lekker kan intrekken. Ook ben ik minder kruiden en specerijen gaan gebruiken en als ik kruiden gebruikten dan waren dat verse kruiden uit de tuin. Tijm, rozemarijn, salie met daar vaak bij een beetje peper en zout maar het liefst zo min mogelijk.
Wat ik erg vervelend vind aan welke spies voor de barbecue is dat het vlees mee draait of het heel lang duurt voor dat het vlees gaar is. Door kleinere stukken de snijden is het vlees sneller gaar en door een spies te gebruiken met 2 pennen eraan kan je vlees niet meer draaien.


25 aug 2015 - bewerkt op 25 aug 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende