Productief discussieren over cultuurverschillen

Deze video is echt... Het heeft me echt aan het denken gebracht. Heel mooi verwoord door deze Youtuber en ik kan zijn stijl wel op prijs stellen.
Dezelfde uitleg die hij geeft over... Hoe je productieve gesprekken kunt voeren... Kan echt goed worden toegepast op alle gevoelige onderwerpen.

Bijv. Hoe kun je wel zaken bekritiseren die de Israelische regering doet, of de joodse gemeenschap (dwz de vertegenwoordigers daarvanl zonder antisemitisch te zijn

---> concrete uitlatingen doen.

Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld... Kritiek hebben op wat het bestuur van een bedrijf doet dat voornamelijk bestaat uit witte mensen. Zonder racistisch te zijn tegen witte mensen.

Of kritiek hebben op wat (statistisch gezien) veel vrouwen (of mannen) doen, zonder sexistisch te zijn.

Of concrete mensen die een bepaald geslacht hebben, die volgens jouw ervaring typisch zijn voor de mannen/vrouwen in jouw omgeving. Om maar wat te noemen.

Het probleem zit hem in het feit dat veel mensen hun woede op een zwarte schaap willen ventileren. En helemaal geen productive gesprekken willen die tot een win-win oplossing leiden. Maar dat is een ander verhaal...

verliefd
15 aug 2020 - 258x gelezen
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 26 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende