Ontdekking der liedjes

De avond is gevallen.

De eerste dag in mijn nieuwe maar tegelijk ook oude leven. Een leven dat ik vaak eenzaam, beter gezegd alleen, heb doorgebracht. Er is een verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Ik kan perfect alleen zijn zonder dat ik mezelf eenzaam voel. Als ik me echter ga hechten aan iemand en dat loopt na verloop van tijd mis ... Dan is het gevoel eenzaamheid iets dat de overhand neemt en het alleen zijn kan er niet tegen winnen. Ik ben alleen ja. Maar het alleen zijn voelt dan als leeg .. Zwaar ... Stil ... Het geeft me dan niet de veiligheid die ik er van gewoon ben.

Vandaag heb ik zo een rotdag achter de rug. Weet wel, lieve en aandachtige lezers ... Het is niet zo dat ik de hele dag in een hoekje zit te kniezen. Dat zou het gevoel dat ik heb in de hand werken. Dan kan je zeggen: Eigen fout. Neen. Ik ben bezig met dingen die me af moeten leiden zoals lezen, schrijven, Muziek die me kan afleiden, me een andere situatie doet beleven.

Alleen ... Het laatste uur lijkt de muziek me bewust te willen maken van wat ik eigenlijk probeer te verwerken. Wegduwen mag ik het niet noemen. Het is alleen zo dat ik mezelf ken als ik het gevoel en de wetenschap van die gevoelens te lang toelaat. Dan duurt dat negatieve gevoel enkel langer en wordt het zwaarder. Dan denk ik aan wat die persoon nu doet en kan ik het niet helpen dat ik beelden in mijn hoofd krijg die je totaal niet nodig hebt op die momenten. Beelden die je kwetsen, neerhalen. Beelden die je pijn doen als een mes dat je snijdt. Elke keer weer.

Daarom, lieve lezers, is het nu tijd om het gevoel even toe te laten. Het door te voelen en even de tijd te geven. Daar heb ik volgend liedje voor gekozen:

Klaas - Don't You Worry

Het is raar dat ik deze muziek luister. Ik luister normaal dingen in Rock en Meta-genres. Bon Jovi, Five Finger Death Punch. Maar dit lied ... Het past goed bij wat ik tegen haar zou willen zeggen. Alleen volgende zinnen al:

Everytime I look at you, I see it in your eyes. You are pretty, yeah but no, not like diamonds in the sky. I look into your soul, don't like what I can see. But you can make me hope. Piece by piece you have broken me.

But don't you worry ... I will be okay ... Be okay ... Without you.

Dit liedje zegt alles wat je kan voelen en mag voelen op die momenten.

Lieve lezers ...

Als jullie niet akkoord zijn ... Deel het met me. Ik sta open voor iedereen en ook alle meningen.

Dank jullie wel alweer. Voor jullie tijd. En voor jullie aanwezigheid.

S.
13 jun 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sterocco
Sterocco, man, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende