Onder woorden

Ik weet niet of het zin heeft om dit onder woorden te brengen. Maar de laatste nachten word ik vaak in een soort paniek, angst wakker. Ik had gelezen dat in de nacht je hersenen overactief zijn en het een bekend fenomeen is. Meestal gaat het over dingen als: Help ik ben 27, single, mijn studie staat oplossen schroeven, ik moet zoveel, ik heb zo weinig tijd, zoveel mensen die tijd en energie vragen, mijn ouders zijn kut. Dat ik nog steeds met al die ingewikkelde shitzooi zit die ze achter hebben gelaten na de vechtscheiding, nu moet ik dealen met zoveel extra zorgen en problemen. En ze worden oud .. mijn ouders worden oud en straks ben ik alleen. Mijn ex heeft de benen genomen.
Ja ik weet dat ze hun best doen. Maar hoe krijg ik mijn eigen leven op orde? Met zoveel in dat rugzakje.

Duidelijk komt naar voren, dat ik mij vaak eenzaam voel. Maar ik weet, dat een vriend zoeken niet per se de oplossing is. Ook zal ik iemand moeten vinden die het begrijpt, dat het leven niet altijd over roze gaat.
Mijn studie ja. Ik moet nog twee jaar. Met die corona zit ik thuis, partime/ bijbaan ontslagen etc. Ik heb wel het gevoel, idee dat het goedkomt. Dat ik in augustus mag starten, ondanks corona. Maarja kan ik het nog die 2 jaar, presteren, presteren. Grenzen aangeven. Zoveel word er van je gevraagd tegenwoordig.

Om het positief te houden. Ik ben de laatste maanden bijna 8 kilo afgevallen, ik houd de ballen redelijk goed hoog en ik voel me soms best oke. Therapie gaat goed. Ben aan het afronden. En mijn obsessieve kinderwens staat even in de koelkast. Ik heb nog steeds een grote kinderwens. Maar ik hoop maar, dat ik dan een wat oudere moeder mag worden en het allemaal lukt. Ik heb nog geen man, kandidaat. Maargoed je kan ook moeilijk op een man springen, wij gaan samen kinderen krijgen. Zoiets kan je ook niet verwachten.

Hoofd leeg? Opzich wel. Misschien wat meer rust nemen. Ondanks dat ik weinig verplichtingen heb leg ik mezelf dagelijks een streng rooster op.

Ik hoop dat de komende nachten beter word en mijn overactieve brein eens rustig is.
26 apr 2020 - 471x gelezen
Profielfoto van st-ar
st-ar, vrouw, 28 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende