myDiary 3.0 komt eraan

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, myDiary gaat er binnenkort iets anders uit zien. In de komende weken. Waarom zal ik hier even uitleggen.

Meer dan een jaar geleden gaf onze hosting partij aan dat het verstandig zou zijn om de technologie achter de website te moderniseren. Daar hebben ze helemaal gelijk in, want de technologie die we nu gebruiken wordt niet nog jaren ondersteund. En om dat we (Elja en ik) graag willen dat myDiary nog een eeuw blijft bestaan heb ik de website omgezet naar nieuwe technologie. Dat heeft lang geduurd, want het was veel werk en Elja kon niet helpen en ik heb weinig tijd met een gezin en werk en alles... Daarnaast zijn we geen Facebook, met hun miljarden inkomsten (voor wie dat nog niet weet, mijn myDiary inkomsten over 2019 waren 0,- euro vrolijk , oftewel dit is vrijwilligerswerk) en hebben we dus geen werknemers noch winstoogmerk.

Hierbij heb ik helaas het oude design niet kunnen meenemen. Ik zeg helaas, niet omdat ik het huidige verouderde design zo mooi vind, maar omdat ik weet dat mensen moeilijk omschakelen. De vorige omschakeling was in 2006 en had in het begin, laten we zeggen, wisselende reacties https://www.mydiary.nl/leesreactie.asp?id=116468. Zelf heb ik dat ook meestal bij websites die veranderen. In het begin vind ik het niks, daarna wen ik eraan. Misschien vind ik het na een tijdje zelfs beter.

Wat in ieder geval beter wordt bij de nieuwe versie is de mobiele variant. Die van nu werkt redelijk, maar de nieuwe beter. Daarnaast is het nu makkelijker om fouten op te lossen en dingen anderzijds te verbeteren. Als een pagina bijvoorbeeld traag is, dan kan ik dat dan meestal relatief eenvoudig oplossen. Bij de huidige website is dat een stuk lastiger.

Vrijwel alle functionaliteit is overgenomen vanaf de oude website. Wanneer je dingen mist, of juist iets nieuws wilt aanvragen, dan kan ik dat nu makkelijker (en beter) inbouwen. Meestal moest ik bij vragen over een toevoeging aan de website zeggen dat ik het op de todo-lijst zou zetten en dan hoopte ik dat ik er aan toe kwam en dat het überhaupt kon.
De opvallendste verandering zal naast het uiterlijk vooral het ontbreken van de iDEAL pro account aanvragen functionaliteit zijn. Als je echt nog een pro account wilt kan dat via contact met Elja, maar ik denk dat het overbodige functionaliteit is. Correct me if I'm wrong.

Oftewel, binnenkort is de website vernieuwd. Vanaf dat moment kunnen jullie ook aangeven wat je er minder fijn aan vindt, zodat het nog aangepast kan worden. Er zullen best nog wat dingen niet helemaal goed werken, maar samen lossen we dat wel op.

Hieronder zie je twee screenshots. Klik voor grotere versie.

Desktop



Mobiel
18 feb 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dex
Dex, man, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende