Minimalism game

Na het lezen van het Minsgame dag 1 (30) verhaal van Samsalabam was ik opnieuw geïnspireerd om de Minimalism game te spelen. Deze is bedoeld om je huis van overtollige spullen te ontdoen. Het werkt namelijk zo: dag 1 gooi je 1 ding weg. Dag 2 gooi je twee dingen weg. Enzovoort tot zo ver het je lukt om tot dag 30 te komen.

De bedoeling van de bedenkers (30-Day Minimalism Game) is om het tegen iemand, of meerdere mensen, te spelen. Maar ik doe het alleen, net als de vorige keer. De vorige keer sneuvelde ik al in week twee geloof ik. Deze keer ga ik hem, net als Samsalabam, omgekeerd spelen. Ik begin bij 30 op de eerste dag. En ik speel daarbij een beetje vals, want ik heb al een paar plekken waar we dingen verzamelden die ooit naar de kringloop of zo moesten. Maar ik tel die wel mee, niet alleen omdat het best veel weggooien is in het begin als je omgekeerd speelt, maar ook omdat dit er nu al zo lang staat dat het anders nog steeds niet het huis uit gaat.

Het mooie van het lezen van de voortgang van Samsalabam is dat je ziet dat ze bijvoorbeeld een aantal haarspeldjes heeft en die allemaal apart telt. Dan voel je je minder schuldig als jij ook iets weggooit dat je ook als 1 ding zou kunnen bestempelen, maar dan haal je de 30 dagen niet. Dus dat is prima.

Ik ben (toevallig) vanaf de eerst van deze maand gaan tellen. In de berg die weg kan zitten onder andere boeken, oud bestek, een broek en wat bakspullen. Ik zit inmiddels op 90 items, dat is op schema voor de eerste drie dagen, maar nog 26 te kort voor vandaag. Maar de dag is nog niet om. vrolijk






04 nov 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dex
Dex, man, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende