Met mama praten?

In mijn hoofd nestelt zich steeds meer de gedachte om met mijn moeder te gaan praten. Om te vertellen wat er gebeurd is. Ik heb soms het gevoel dat we uit elkaar groeien. Het staat zo tussen ons in. Het is nog zo'n groot deel van me en ze weet het niet. Ze weet niet waarom ik ben zoals ik ben. Ik heb haar steun nodig.

Maar hoe vertel je zoiets?
Hoe begin je? En hoe ga je verder? Hoe geef je er woorden aan?
Bereid je het voor of weet je vanzelf wat je moet zeggen?
Kies je van tevoren je moment of wacht je op het juiste moment?
Of is zoiets alleen maar te vertellen zonder plan, zonder voorbereiding, dat zich een situatie voordoet waarin je er ineens niet meer omheen kunt, dat je het niet meer kunt negeren, dat de emmer vol is en je het in één keer allemaal eruit gooit?

Hoe weet je dat je er klaar voor bent?
Hoe weet ik of zij er klaar voor is?

En wil ik de belofte die ik mezelf heb gedaan wel breken? Dit is iets waarvan ik mezelf beloofd heb dat ik het nooit nooit met iemand zou delen. Ik heb er alles aan gedaan om te zorgen dat ze er nooit achter zou komen.

Al die jaren van zwijgen, alle ellende waar ik doorheen ben gegaan, alles wat ik heb gedaan en heb verzwegen om haar, om mezelf, om ons gezin te beschermen... Ik ben daar toch niet doorheen gegaan om nu alsnog, nu het eigenlijk al veel te laat is, alles overhoop te gooien?

Wat heeft het nu nog voor zin? Ja, het kan een heleboel losmaken, misschien zorgt het opluchting, begrip, steun. Maar is dat het waard? Wil ik de bubbel waar we nu in leven kapot maken? Wil ik haar pijn doen?

En wat als het niet voor opluchting zorgt? Wat als het alles in mijn hoofd open trekt en door de war gooit? Wat als er geen begrip is? Wat als het alleen maar voor verdriet, boosheid, teleurstelling zorgt? Wat als de steun er niet is? Wat als ze hem nog steeds in bescherming blijft nemen? Wat als ik het niet aan kan?
21 jan 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van ~Laura
~Laura, vrouw, 24 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende