Meningen

Over het algemeen kan ik het goed vinden met iedereen. Ik doe niet zo moeilijk, heb vrij veel geduld en heb geen behoefte aan constant mijn eigen mening aan anderen opdringen. Eens in de zoveel tijd is er echter een dag waarop ik ineens iedereen beledig/shockeer zonder dat zo te bedoelen.

Gisteren was zo'n dag.

1. "Ik vind niet dat de UK deel uit moet maken van de EU - Engelsen zien zichzelf niet als 'Europees' en zolang ze die instelling niet hebben en zichzelf los zien van het geheel, vind ik dat het geen zin heeft om als land bij de EU te blijven".

Dat leverde veel kabaal op. Niet zozeer in de richting van "hoe durf je dat nou te zeggen" meer in de zin van "maar dan wordt het lastig voor mensen om in ons land te werken", "alleen kunnen we niet dezelfde handelsverdragen handhaven" etc. Het was zo'n beetje 10 tegen 1? XD

2. "Isn't it true that the Dutch have black elves?" - Eh nee en ja? Nee het zijn geen elven en ja ze zijn black. Persoonlijk vind ik het lastig te zien waarom het racistisch is. "Nou moet je kijken naar deze foto, zie dan hoe die man erbij zit". Oke... die man is wat dikkig en zit onderuit gezakt... wat is daar precies racistisch aan?

Dit is een nieuwe collega. Een donkere jongen die het merendeel van zijn leven in Amerika gewoont heeft... Alles is racistisch en het is zo vermoeiend!

Had daar ook nog een gesprek met een jongen over, waarin ik zei dat mensen dingen veel te snel racistisch noemen. Hij was van mening dat het tegenwoordig makkelijker is voor mensen om aan te geven wanneer dingen racistisch is. Daar heeft hij natuurlijk ook een punt, want mensen voelen zich zeker online steeds meer gerechtvaardigd om dat soort woorden te gebruiken, maar alleen omdat ze die vrijheid hebben, betekent het niet dat ze gelijk hebben. - Anyway, andere discussie die we maar snel uit de weg gegaan zijn omdat het wellicht niet geschikt is voor de werkplaats haha.

3. "The Dutch were the worst for slavery" - Oh ja joh, schuif dat me ook maar in de schoenen :'] Als je in het buitenland bent, krijg je altijd alles wat jouw land doet en gedaan heeft in de schoenen geschoven. Jep, slavernij, geheel mijn fout. En de Engelse waren in de geschiedenis natuurlijk altijd zulke lievertjes XD

Weer een week voorbij - Bijna kerst! erg vrolijk
19 dec 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Xuraz
Xuraz, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende