Jaloezie

De laatste tijd, merk ik bij mezelf dat ik erg snel jaloers ben. Vooral bij een bepaalde vriendin, voel ik mij de laatste tijd zo jaloers dat ik mij er helemaal naar van ga voelen. Ik had de afgelopen weken zelfs de neiging om niet met haar af te spreken.
En dan bedoel ik niet een jaloezie dat ik niet zou willen dat ze met andere mensen omgaat. Maar meer een jaloezie om haar leven en haar vaardigheden. Ik weet heel goed, dat ze geen perfect leven heeft en heel veel dingen ook niet heeft. Ze is alleen altijd zo sociaal en handig in contact leggen, daarnaast weet ze altijd alles zo goed te regelen voor zichzelf. Ze krijgt kansen, die ik zelf ook zo graag zou willen.

Het is ook zo'n vreselijke confrontatie met mijn eigen zwaktes. Ik doe zo hard mijn best voor alle dingen die haar makkelijk (lijken) af te gaan. Het heeft geen nut om mezelf met haar te vergelijken (het gras lijkt altijd groener aan de overkant). Ik probeer mezelf elke keer te overtuigen, waarom het niet nuttig is om jaloers te zijn. Ik vind het vreselijk dat ik mij zo jaloers voel. Ik wil ook niet dat dit de vriendschap zal veranderen. Hopelijk weet ik deze gevoelens een plek te geven.
03 jul 2017 - bewerkt op 03 jul 2017 - 431x gelezen
Profielfoto van st-ar
st-ar, vrouw, 28 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende