Ik was een leugenaar

Deze is voor alle leugenaars: Stop ermee.

Ikzelf was vroeger één van jullie, een echt liegebeest. Elke dag vertelde ik minstens een 5-tal leugens. Geen zware leugens, geen leugens waar ik mensen mee kwetste, maar leugens waarmee ik mezelf gerust stelde.

Leugens om leuker en interessanter over te komen bij mensen. Of dat dacht ik toch. Ik was er goed in: met grote ogen vol eerlijkheid en een glimlach op mijn gezicht kon ik iedereen alles doen geloven. Maar, dat is geen leuk leven. Toen ik een viertal jaar geleden het Lief tegenkwam, stopte ik ermee. Tegen hem heb ik nog geen enkele leugen verteld en daarbij ben ik in het algemeen gestopt met liegen. Ik ben al 4 jaar leugenvrij. En ik ben er godverdomme fier op.

Dingen verzwijgen doe ik nog wel, dat is misschien een vorm van liegen, maar niet iedereen hoeft alles te weten. Die vriendin hoeft niet te weten dat ik haar kleedje oer- en oerlelijk vind. Als ze er niet dik in toont en het zelf heel mooi vindt, kan ik toch gewoon zeggen dat ik het zelf niet zou aandoen, omdat het mijn smaak niet is?

Tegen het Lief ben ik dan wel weer zo eerlijk dat het brutaal overkomt. Ik heb hem al meerdere keren gekwetst met mijn eerlijkheid, maar ik ben tenminste wel eerlijk. Hij heeft mij nu gekwetst met zijn leugens. Al een heel weekend lig ik bibberend onder een deken, de tranen te bedwingen. Ik kan niet slapen omdat ik last heb van hartkloppingen.

Zijn leugens waren niet erg, maar hij heeft gelogen. En niets kwetst meer dan een persoon die tegen je liegt waarvan je het nooit verwacht had. Vooral als jijzelf gestopt bent met liegen, speciaal voor hem.

Liegen is verkeerd, het zorgt voor gênante situaties en kan mensen echt kwetsen. Daarenboven wordt alles wat je ooit gezegd hebt - of het nu waarheid was of niet - plots erg onzeker.

Liefste leugenaars, liefste Lief, stop ermee, alsjeblieft.


Heel veel liefs,

Chelsea
18 apr 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mevrouwjuf
Mevrouwjuf, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende