Zomerbenen

Het is weer de tijd van het jaar: de zomer komt eraan!

Hoewel ik midden in de examenperiode zit, begint het verlangen naar een warme zomer zich toch stilaan te nestelen in mijn maag. Letterlijk. Door de warmte van de afgelopen dagen ben ik zo misselijk als iets, hou ik niets binnen en mijd ik elk contact met de zon. Zo is het elk jaar als de eerste warmte uitbreekt.

Vandaag zette ik 's morgens vroeg toch de eerste stap buiten. Het was nog niet warm, de zon zat verstopt achter de wolken, maar je voelde dat het een mooie dag ging worden. Na een uur ravotten met mijn Puppy, kreeg ik door dat de zon nu toch wel hevig aan het schijnen was en dat mijn hoofd op ontploffen stond. Tijd om binnen te gaan dus.

Mooie gebruinde zomerbenen zal ik de eerst komende maand nog niet hebben. Ik heb wel al zomerbenen op mijn manier: op elk been tussen de vijf en tien muggenbeten én een hoop krassen van mijn Puppy die in al zijn enthousiasme tegen mij sprong. En weet je? Dat is best. Dat maakt mij gelukkig. Want dat zijn de zomerbenen waar ik de rest van mijn leven mee zal moeten leven. (Door de misselijkheid van de warmte en bovendien bruin ik totaal niet snel) En hoewel de muggenbeten liefst weg mogen, zijn die krassen een mooie herinnering aan een mooi moment met mijn lieve Puppy die ongelooflijk veel van me houdt.

De zomer is in aantocht. Mijn zomerbenen en ik zijn er klaar voor.
08 jun 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mevrouwjuf
Mevrouwjuf, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende