Hoelang nog?

Ik ben eindelijk thuis, maar met zoveel gedachtes en ik ben zo moe.

Vandaag ben ik namelijk naar mijn opa en oma geweest. We weten nu al een tijdje dat opa ziek is. Hij heeft namelijk 3 hersentumoren, waarvan er in ieder geval 1 op zijn spraakvermogen drukt en 1 op zijn emoties en 1 op zijn geheugen. De kanker groeit snel en de artsen hebben gezegd dat hij waarschijnlijk de winter niet doorkomt. Hij heeft dit 4 jaar geleden ook al meegemaakt, maar toen was het er maar 1 en toen hielp de chemo wel. Deze keer was dat helaas niet het geval. De chemo was hem te zwaar en de bestraling zou eigenlijk al geen nut meer hebben. Met chemo zouden ze hem max. nog 2 jaar kunnen bieden, met bestraling 1 jaar en zonder behandeling misschien een halfjaar...

Het doet me pijn om hem zo te zien en ik vraag me continu af hoelang hij nog heeft. Hoelang zal hij nog kunnen spreken, hoelang zal hij nog helder zijn in zijn hoofd. Hoelang nog totdat hij me misschien niet meer zal herkennen. Eerlijk gezegd hoop ik dat het niet zo ver komt. Hij is ook de hele tijd zo apatisch en kijkt verdrietig uit zijn ogen. Ik maak me zorgen. Ook om oma.

Opa is laatst gevallen in de douche en de thuiszorg zegt hem niet goed te kunnen helpen door de indeling van de badkamer. Nu zijn ze dus de hele badkamer opnieuw aan het maken. Alles is er nu uitgesloopt en ze halen het bad er ook uit... Ze kunnen de komende 1,5 week niet naar het toilet en moeten hiervoor dus naar de buren. Het arme stel. Het bad was daarnaast het enige waar oma nog even haar rust kon vinden. Ze gaat altijd in bad en nu kan dat niet meer. Geen halfuurtje rust meer voor waarin ze echt ff kan ontspannen zonder last te krijgen van haar lichaam. Ik vind het echt sneu. Ze heeft het er ook maar druk mee.

Zoveel gedachtes. Ik ben moe.
18 okt 2017 - 336x gelezen
Profielfoto van Invictus
Invictus, vrouw, 24 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende