Geen invloed fysiek geweld? Misschien toch wel.

Vanochtend had ik ineens een ingeving.

Mijn therapeute zei heel terecht dat je van dingen gooien en fysiek razen tegen spullen om je heen ook wel fysiek geweld genoemd kan worden.

Een kleine toevoeging van mezelf: omdat ik heel gevoelig ben voor geluid kun je stellen dat (veel) geschreeuw ook fysiek geweld is. Er bestaat zoiets als een sonische bom.

Een kleine toevoeging van online fora over mensen die hebben geleden van emotionele en verbale mishandeling: als je lijf constant volgepompt zit met stresshormonen, lijdt het ook schade.

Maareh.

In principe kan ik het wel zone-outen.

In principe was ik vrij vroeg bij de clue dat "radicale acceptatie" tegen emotioneel gewelddadige handelingen.

Het is wat het is. Het is niet oké, maar mijn moeder is zo. Mijn familie is zo.

Maar ja.

Als je geconditioneerd wordt dat er explosieve (niet-passief-agressief) geweld volgt wanneer je iemands gevoelens bij de ander laat.

Dan... Is dat een drempel om los te laten.

(Passieve agressie kan ik wel vrij snel bij de ander laten. Je wilt stilte? Oké. Zolang je maar niet ontploft op een later moment...)

Een beetje begrip voor mezelf dus, dat ik zoveel pieker.

Het is erin geramd.

Nadenken is slecht, tenzij het is wat de ander wil horen, maar wat de ander wil horen is tegenstrijdig en onvoorspelbaar.

Niet-nadenken is slecht, tenzij het is wanneer de ander wil dat je doet wat diegene wil zonder na te denken ("omdat het common sense is"?) maar als je die modus aan laat staan en dat doet bij ANDEREN dan die ander, dan is dat ook niet goed. Jouw schuld, jij bent naïef, jij denkt niet na.

Ik zoek je vrienden voor je uit. Maar als je vrienden goedgekeurd zijn en ze doen niet wat ik wil, dan zijn ze geen echte vrienden van je, dan moeten ze weer weg.

Elke keer dat je je veilig begint te voelen, neem ik dat weer weg.

Rot op.
26 feb 2023 - bewerkt op 26 feb 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende