Focus

Het is zondag, 11.05.
Ik heb dit weekend, 2x gesport. Yes! Als ik op de fiets zit. Zit ik vaak naar de klok te kijken, de instructeur is zo gespierd. Jaloersmakend. Maar ze weet mij wel te motiveren. In drie maanden tijd ben ik 4 tot 3 kilo kwijt. Klinkt misschien niet veel. Ik had ook geen extreem overgewicht. Ik zat op het randje van een ongezonde BMI.
Volgende week, zijn de yoga lessen gratis bij de sportschool. Dat ga ik zeker uitproberen.
In het nieuwe jaar ga ik dan ook naar de kapper. Voor iets heel nieuws! Iets wat andere niet van mij kennen.

Ik ben blij en tevreden met deze positieve resultaten. Nog 5 kilo eraf en ik zit op mijn ideale gewicht. Voor de duidelijkheid. Ik kom van 62 kilo. Ik weeg nu 58 kilo en ik wil naar 53 kilo. Rond maart/ april hoop ik dit doel bereikt te hebben. En dan aanhouden. Ik schommel meestal tussen de 56 kilo en 62 kilo. Ik ben van mezelf een luiaard. Vroeger ik zeg, 8 jaar geleden is 60 kilo wel eens behaald. Ik wil graag langdurig fit blijven. Zodat ik mij ook eens een lekkerding kan voelen. Niet dat ik nou super dik ben. Maar je snapt het vast wel. Zo, weer eens een ander verhaaltje dan over mijn ex. Kerstdagen alleen, maar ik ga mij sterk houden. Wel met familie , maar zonder partner. Om te terug te komen op mijn vorige verhaal. Ik merk dat ik echt minder last heb van de abortus. Volgens mij doet EMDR wonderen. Natuurlijk blijft het pijnlijk al die babyfoto's op Facebook. Maar ik weet zeker dat mijn tijd ook gaat komen. Dan word ik maar een wat oudere moeder. Dat waren mijn oma en eigen moeder ook. Misschien word ik wel stiefmoeder en moeder. Mijn focus om een nieuwe studie op te pakken blijft. In de tussentijd hoop ik, misschien nog wat bij te verdienen in de kinderopvang. Voor max 3 dagen in de week. Dit is ook een exposure voormezelf, zodat ik geen nare gevoelens bij kinderen blijf houden. Je kan immers ook een miskraam krijgen. Niet dat ik mezelf er bewust mee ga confronteren. Maar ik wil ook blij kunnen zijn voor een ander. Zonder mijn wens uit het oog te verliezen.
Ik gun het iedereen. Inclusief mezelf. Maar mezelf langdurig eraan bloot stellen, ga ik niet doen. Ik ben benieuwd naar wat de toekomst mij gaat brengen. Ik weet dat ik er mag zijn en elke dag, zeg ik dat tegen mezelf. Meisje! Je bent het waard. Je gaat uitgroeien tot een mooie vrouw. De man die jou gelukkig gaat maken, die wilt met jou als een team vooruit. Nu genieten van de feestdagen.

Voor wie dit leest. Fijne feestdagen.
22 dec 2019 - bewerkt op 22 dec 2019 - 559x gelezen
Profielfoto van st-ar
st-ar, vrouw, 28 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende