Eternal flame [YT]Dit liedje doet mij denken aan een van de docenten die je echt het gevoel had dat je ertoe doet, dat je bij hem terecht kan als er is, en altijd met een hartige lach.

Toen ik aan hem dacht een aantal jaar geleden en hem wilde bedanken dat hij een van de mensen was die mij kracht gaf in een moeilijke periode, en dat ik bijna afgestudeerd was enzo, bleek hij net een aantal maanden daarvoor overleden te zijn...

Rot. (WaaromblijftmijnexstiefvaderWELgewooninleven haha. in mijn geboorteland heb je het gezegde "God beschermt de gekken en de alcoholisten." Ik ben even bitter/zoet. Meer bitter dan zoet door andere omstandigheden dan die ik hier opschrijf, buiten MD, gewoon... Te veel na aan hetdenken.)

Het Bangles liedje doet me ook aan een oudere icoon zangeres uit mijn geboorteland denken die erom bekend staat dat ze alleen, enkel en alleen, over liefde wil zingen. (waarschijnlijk hebben mensen haar gevraagd om dingen met een politieke insteek te zingen. Ze was en is echt populair, mensen luister(d)en naar haar.)

Ik wou dat ik ook zo was, ergens. Dat ik me niet zoveel aantrok van vervelende dingen. Dat ik mijn ding deed, en alleen dacht aan liefde, en hoe ik die om me heen kan doorgeven, en gewoon.

Je hebt van die mensen die gewoon rust uitstralen, en gewoon, zijn en content van het leven genieten. Zonder ooit naar een Buddhistische tempel te zijn geweest.

Sja... vrolijk Ik heb vanochtend een meditatie gedaan "Be the Mountain". nahnah Wellicht mijn eerste stap naar dat soort innerlijke "equanimity". Gelijkmoedigheid.
19 feb 2021 - 111x gelezen
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 26 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende