EMDR sessie 2

25 januari j.l. heb ik mijn tweede sessie emdr gehad. Ik ben er nog niet eerder aan toe gekomen om erover te schrijven. Ik heb veel gewerkt en zit niet lekker in mijn vel. Hoe komt dat? Ik weet het niet precies. Ik gooi het erop dat de emdr toch meer met me doet dan ik had verwacht. Maar is dat de oorzaak ook echt? Dat weet ik niet.

Ik ben prikkelbaar en erg emotioneel, ik voel me gespannen en verdrietig. Vooral heel erg verdrietig. Ik barst soms zomaar in tranen uit met de kleinste triggers. Spreekwoordelijk is alles de druppel dat de emmer doet overlopen. Zo van de week op het werk dat een collega me wilde spreken over een casus, ze bedoelde het goed maar maakte een grapje waardoor ik in eens dacht dat ik iets fout had gedaan, en ik moest er van huilen. Collega's vroegen waardoor het kwam, omdat het al een keer eerder was gebeurd waar een andere collega bij was. Maar ik kon er geen antwoord op geven.

Afijn. De sessie zelf was pittig, we gingen best diep in op het meest vervelende emotionele gedeelte van het trauma. Echter tijdens de sessie zelf gebeurde er naar mijn idee niet veel. Ook tijdens deze sessie heb ik korte antwoorden gegeven en soms kwam er geen gedachte, beeld of gevoel in mij op.

Ik heb bij de sessie hiervoor een brief geschreven aan de mevrouw die ik heb gereanimeerd (die het niet overleefd heeft) de vraag van mijn therapeut was of ik op die brief wil gaan antwoorden, uit het oogpunt van die mevrouw. Ik heb er een aantal keer aan gedacht maar geen inspiratie om wat te schrijven. Ik weet niet of het gaat lukken voor de volgende sessie. Die zal 7 februari plaatsvinden. Ik weet niet of emdr succes gaat hebben, en ik weet niet of al dat verdriet en ellende wat ik nu voel het allemaal waard is.

Voor nu voel ik me zwaar klote.

liefdesverdriet
01 feb 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van X.Little.!
X.Little.!, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende