EMDR 7

Maandag 4 april heb ik alweer de 7e sessie EMDR gehad. De 2 weken voor deze sessie heb ik het één en ander meegemaakt waardoor ik in eerste instantie dacht dat dit wel effect zou hebben op mijn emoties tijdens de EMDR. 25 maart had ik een avond dienst gehad, ik was rond half 12 thuis maar ik besloot nog niet naar bed te gaan, rond half 1 hoorde ik in eens gerommel bij de voordeur, toen ik ging kijken en de tussendeur open deed stond in eens mijn voordeur open en hoorde ik "jonge mannen" pratend/fluisterend hard wegrennen, ik heb ze helaas niet kunnen zien. Na dit voorval de deur gelijk op slot gedaan en mijn vriend uit bed gehaald, gekeken maar geen schade. Deze nacht heb ik dus niet geslapen.

De dag erna 26 maart had ik weer een avond dienst, zo moe dat ik was toch gaan werken, die avond stond ik met een uitzendkracht en alles liep goed, tot 1 van de patiënten op de grond lag met zijn hoofd tegen de muur, beoordeeld door een arts en terug op bed begeleid. zondag 27 maart bleek dhr. in de loop van de ochtend steeds suffer te zijn tot hij op een gegeven moment niet meer aanspreekbaar was en is ingestuurd naar het ziekenhuis omdat dhr. een recidief CVA heeft gehad. Dus ik dacht gelijk dat het kwam door de val, maar na contact met teamleider later die week heb ik begrepen dat dit niet door de val was gekomen.

In de avond dienst van 27 maart was een andere patiënt onrustig, ze kwam al scheldend in het
Spaans de huiskamer in tijdens de warme maaltijd en is de hele avond onrustig geweest, heeft mij zelfs geduwd. Later op de avond zat ze in de huiskamer met haar deken op de bank. Ze was rustig, tot ik mijn medicatie kar aan het opruimen was en ik in eens een keiharde klap hoorde, was deze mw. dus ook gevallen in de badkamer/toilet ruimte met der hoofd tegen de muur. Gelukkig verder geen extreem letsel, wekadvies voor de nacht. Maar verder niets gebeurd gelukkig. Maar bracht een hoop emoties teweeg die 3 dagen.

Ook wat extra emoties die week omdat ik de reanimatie pop ben gaan regelen, ik had de hoofd BHV gemaild en kon gelijk gaan kijken voor de pop, dit bracht op een of andere manier toch emoties mee, bij het zien van de pop (en mede door wat er in vorig weekend is gebeurd allemaal) ik zat niet lekker in mijn vel merkte ik. Maar het is geregeld en ik kan de pop bij de sessie van 20 april gaan halen op het werk.

Deze EMDR sessie ging verbazingwekkend goed. Ondanks dat ik meerdere nachten slecht heb geslapen door de poging tot inbraak en de rest van die week.

Tijdens de sessie was ik gek genoeg redelijk ontspannen, weinig extreme emoties en niet heel veel spanning. We zijn weer hetzelfde gaan doen als bij de vorige sessie, om de hele reanimatie op de pop weer opnieuw uit te voeren zonder (of met gezonde) spanning. In het begin voelde ik wel spanning in mijn lijf ondanks ik verder mezelf rustig voelde, dus zijn we ons gaan concentreren op de pijn in mijn nek en schouder. Na een paar keer hier aan te denken zakte de spanning in mijn nek, wel had ik nog een klein beetje pijn in mijn nek, maar dat heb ik vaker ook al ben ik al ontspannen.

Zo verder met de reanimatie in gedachte, op eigen tempo stapje voor stapje in de juiste gemoedstoestand, en ik heb de hele reanimatie op de pop in gedachten kunnen uitvoeren, van patiënt controleren op bewust zijn tot beademing en het geven van borst compressies. Wat ben ik trots ! Ik bleef bijna de gehele sessie stabiel in mijn emotie, kon er mee om gaan en heb er geen last van gehad. Wel nog wat koud na de therapie, maar het was buiten ook niet heel lekker weer, dus werkte niet echt mee.

Liefs,
X.Little.!
13 apr 2022 - bewerkt op 13 apr 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van X.Little.!
X.Little.!, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende