Een nieuwe ervaring*

Mijn zal je niet snel traditionelen pasta’s zien maken of eten. Zelfs niet bij een goed Italiaans restaurant en vaak kies ik dan voor iets anders wat veiliger is. Om eerlijk te zijn klopt het niet helemaal want ik zeggen want ik zal niet snel harde pasta eten zoals macaroni, penne, schelpjes, fusilli, Tortellini.
Zachte pasta Tagliatelle en Ravioli maak ik wel eens maar dat komt omdat ik een pastamachine heb.

De laatste jaren hoor ik steeds meer mensen over een pastasalade en ik zie de schappen groter worden met veel meer keuze. Sommige mensen eten het zelfs dagelijks zo een bak leeg en vinden dan dat ze gezond hebben gegeten ook beweren ze dan vol te zitten. Iets wat ik dan vaak moeilijk vond om te geloven want hoe vol kan je maag zijn van een beetje sla en pasta.
Overigens vind ik dat veel van die bakken alles behalve gezond is door de dressing die er bij zit en vraag ik me ook af of je alle voedingsmiddelen binnen krijgt die een mens nodig heeft.
Ik heb mij nog nooit gewaagd aan zo een bak met sla en ben dat voorlopig ook niet van plan.

Door vrienden van me werd ik gevraagd om eens wat totaal anders te doen dan dat ik normaal gewent was. Ik moest zelfs iets gaan maken wat ik nog nooit gegeven had.
We zouden met een aantal vrienden samen zou eten en er werd aan mij gevraagd om een pastasalade te maken. Natuurlijk zei ik ja want het was weer een uitdaging voor mezelf maar dacht wel meteen HELP wat nu.
Op het internet even een aantal recepten door geleden om idee op te doen.

Uiteindelijk maakte ik een pasta salade die er net zo uit zag als deze.



De sla was een combinatie van rucola en verse bladspinazie met daardoorheen kleine tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, een uitje heel fijn gesneden, verse knoflook, stukjes serranoham, stukjes avocado, stukjes walnoot en zelf gemaakte croutons.
Als pasta had ik gekozen voor Farfalle (vlinderpasta/strikje).
Overigens had ik de dressing ook zelf gemaakt en deze voegde pas op het allerlaatst moment toe want anders is alles doordrenkt met dressing. Wat is in sommige restaurants zie.
02 sep 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende