de gevolgen

in de donbas regio in ukraine was een stad met een belegering, debaltsevo.
hier in de omgeving van die stad zaten vele ukrainse soldaten die door kiev in de steek gelaten waren, die niet wisten van minsk 2 of dat ze ingesloten waren.

de regionale verzets strijders probeerde dat duidelijk te maken door te bellen naar de telefoons in die regio, maar vele ukrainse soldaten geloofde het niet omdat het niet gezegd werd door de officieren die vlak voor de omsluiting gevlucht waren,

dit had tot gevolg dat ongeveer 4000 ukrainse soldaten VAST zaten in een val en het verzet de val kleiner en kleiner maakte tot op het punt van huis aan huis gevechten.

bij deze gevechten riepen de verzets strijders telkens op tot overgave en in sommige gevallen hielp dit,
in andere gevallen bleven de ukrainse soldaten vechten tot de dood.

dit had niet gehoeven als de regering in kiev hun troepen had geinformeerd.

dan waren er zelfs nog soldaten van de ukraine die in eerste instantie vluchtte,
maar onder vuur kwamen niet door de verzetstrijders maar door hun eigen achter ban, die schoten op hun eigen vluchtende soldaten, en er zijn zelfs gevallen waar het VERZET rug dekking moest geven aan vluchtende en overgevende soldaten om te zorgen dat er niet meer doden vielen.


de val van debaltsevo, of de bevrijding, net welke kant je wil zien, heeft een gevolg.
doordat er zoveel militair materieel in de regio was van het ukrainse leger, die vluchtte of zich over gaf heeft het verzet vele trofeeen.
het westen claimt altijd dat rusland dat materieel geeft, maar in werkelijkheid is het het verlies van het ukrainse leger.

Nu kunnen we wachten op wat komen gaat,
zal de VS militair materieel sturen aan de fascisten in Kiev ?
en als dat gebeurt, is het dan niets meer dan een test voor de VS om te kijken hoe hun materieel het doet tegen over dat van de russen/ oud ukrainse leger?

hier zie je de ECHTE werking van oorlog wanneer dat gebeurt,
WAPEN HANDEL
maar naast de wapen handel zie je ook bijv. Electronica en Medische handel.

mocht de VS en of andere WESTERSE landen wapens verkopen of geven aan de ukraine om de strijd voort te zetten, (de VS levert al MRAP's)dan kan je niets anders verwachten dan een totale escalatie van het conflict.
gezien de slechte militaire planning zover van het ukrainse leger en de Neo Fascistische groeperingen die de oorlog tegen Donbas voeren, moet het haast wel dat westerse machten ook "adviseurs" in gaat zetten, en wanneer dat openlijk gebeurt dan zal de russische president het niet schuwen dat ook te doen om de etnisch russen te beschermen en te steunen.
dit zal leiden tot een grote chaos en mogelijk tot een veel groter conflict dat niet meer beperkt is tot de ukraine.

er zijn al grens incidenten geweest tussen ukraine en wit rusland, en mocht die trend zich door zetten, dan kan het niet anders dan dat het verdeelde europa ook ten prooi valt aan de klauwen van de oorlog.
we zien al politieke onenigheid in europa waar polen de ukraine materieel steunt en de tsjechen meer neigen naar de russische kant.
in vele landen in europa zie je verschillen en met griekenland die openlijk flirt met rusland zal dat niet veel hoop brengen op stabiliteit.

en nogmaals ik neem aan dat weinige in de bevolkingen werkelijk oorlog willen, maar omdat ze te dom zijn om vooruit te kijken en zelf na te denken zullen ze slaap wandelend in de ellende lopen en zielig kijken als ze ten strijde moeten.

maar het kan ook anders aflopen, maar dan blijft het een VIES SPEL, want reken dan maar dat het economisch niet veel beter gaat worden hier,
ons land is en in lange tijd een Hub geweest voor de wapen handel, oorlog is winst voor ons land.
(dat was de reden ook dat die laffe idioten neutraal wilde blijven in de tweede wereld oorlog)
en zie hoe de VS bijv. frankrijk en Zeker Duitsland voor het blok zet met de minsk accorden.
straks kunnen zij weer de vinger wijzen naar het oude europa en de VERROTTE duitsers en de Fransen,
die misschien nu samen werken maar eigelijk altijd europese problemen hebben veroorzaakt met hun koppigheid en onbereidwillendheid te volgen. (dit gebeurde ook in de laatste oorlogen dat vinger wijzen.)

ach denkt men dan, wat maakt het uit.
tja misschien niets voor jou, maar voor JOUW (klein)kinderen is de toekomst onzeker.
21 feb 2015 - 448x gelezen
Profielfoto van sui
sui, man, 42 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende