Dagelijkse kost

Het is inmiddels vijf weken geleden dat ik ontslagen ben uit de kliniek. Vijf weken zonder medicatie. Over precies een week is de zorgmachtiging rechtzaak. Ik verwacht dat deze voor zes maanden zal worden uitgeroepen. Wat ik uiteraard niet leuk vindt, maar wel de realiteit is.

Ik ben wel actief bezig met studie en zit er minstens 2 uur per dag aan. In juli ben ik klaar dus ik tel de maanden af.

Inmiddels ook bijna twee weken gestopt met roken. Na de zoveelste stoppoging het gaat mij goed af. En is minder moeilijk dan ik dacht.

Waar ik vreselijk van baal is dat ik 10 kilo overgewicht heb en graag 20 kilo in het totaal zou willen afvallen. Maar ik doe er eigenlijk niks voor. Eerder ben ik 15 kilo afgevallen door calorieën te tellen en flink te sporten. Ik ben niet tevreden met mijn lichaam en schaam mij er ook voor. Vanmiddag moet ik naar de huisarts en waarschijnlijk ivm klachten shirt uit doen. Ik schaam me voor mijn hangbuik zwijn achtige lichaam. Als ik in een pashokje sta schrik ik van mijn lichaam. Maar het lukt mij niet om de discipline op te brengen om te gaan sporten. De kilo's vliegen er niet vanzelf af. Misschien is het net als met roken dat ik echt moet gaan inzien dat het schadelijk is voor mijn lichaam. En dat dan de knop omgaat. Maar tot nu toe baal ik erg van mijn lichaam.

Stemming is wisselend merk nog wel dat ik last heb van downs. Maar het trekt meestal ook weer weg. Zover de dagelijkse kost.
12 mrt 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van BorderlineIris
BorderlineIris, vrouw, 2 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende