Bijna Iedereen lust dit*

Ik kan hier heel gemakkelijk over zijn je houd er van of je houd er niet van.
Voor vele is het een stukje vlees waar ze bij het horen van de naam al meteen bij beginnen te watertanden.
Dit stuk vlees kan je bijna niet met mes en vork eten. Dat hoort eigenlijk ook niet want het gemakkelijkste is om het met je handen te eten. Om het met je handen stuk te schuren en het vervolgens met je tanden af te kluiven.

De meeste mensen weten nu al meteen over welk stuk vlees ik het heb inderdaad Spareribs!
Tegenwoordig zie je het overal in de supermarkt liggen. Vaak is het dan vacuüm verpakt waar het vlees al van voor gemarineerd blijkt te zijn. Iets wat ik een doodzonde vinden. Net als de bereiding die op de verpakking te lezen staat. Een standaard stukje tekst op elke verpakking en dat terwijl elke stuk vlees uniek is.
Het jammere is dat het vroeger echt een luxe was dat je alleen kon bestellen in een restaurant of bij de slager kon bestellen zodat je het thuis ging maken maar dat deed je bijna nooit hooguit een keer met kerst. Tegenwoordig is het heel simpel om het thuis klaar maken door die voorverpakte rommel denkt tegenwoordig elke dorpsgek met een grillrestaurant het ook goed te kunnen klaar maken. Om nog maar even niet te spreken over de bezorgdiensten. Die in mijn ogen het vlees niet tot ze recht laten komen door het in een afgesloten pak te duwen om het ergens een halfuur te bezorgen bij mensen thuis zo dat zij het kunnen presenteren op hun bord.

Zelf vind ik vaak dat het vlees of te droog (te ver doorgebakken) of is nog niet zo zacht dat het van het bot valt (het had langer bereid moeten worden).

Naar mijn mening hoef je niet zoveel met het vlees te doen. Misschien heel licht marineren of bestrijken met een mengel.
Het vlees hoort bijna van het bot te vallen en de binnenkant van het vlees lekker zacht terwijl de buitenkant iets harder mag zijn maar dit is mijn persoonlijke mening.


11 aug 2015 - bewerkt op 11 aug 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mysterion
Mysterion, man, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende