Artikel Rtlnieuws

Link gekopieerd van freebird: https://www.rtlnieuws.nl/economie/opinie/column/5149366/waar-blijven-de-demonstraties-tegen-de-misdaad?fbclid=IwAR1-nQ0TpI49GTGEZbVgblN5NYkW-kgx5tgr4jDVbVT-uBoWuHu91dJW7qU

Ik snap wat de auteur wil zeggen, maar ik denk dat hij wel erg makkelijk spreekt.

(1) In slechte Amerikaanse wijken is het van levensbelang om bewapend rond te lopen. Bewapend vs onbewapend vergelijken zegt niets en wij als Europeanen snappen niet hoe vaak iemand gewoon een wapen bezit.

Dat iemand bewapend was betekent niet dat ie ook zijn wapen trok voordat hij beschoten werd.

Het wederzijdse wantrouwen zal er wss ook voor zorgen dat zowel politie als donkere amerikanen bang zijn om niet de laatste zijn die bij zijn wapen komt. Preventieve defensiereflexen enzo... lastige problematiek in ieder geval.

Bovendien zet ik (2) mijn vraagtekens bij de studie(s)... Amerikaanse onafhankelijkheidscriteria van onderzoekers zijn veel lager dan de Europese. En zelfs Europese onderzoekers doen ook alleen maar hun best. Je kunt geen gratis onderzoek verrichten, het geld moet ergens vandaan komen. 1 onderzoek citeren die jouw beweringen ondersteunt is niet wetenschappelijk integer, en niet voldoende.

(3) Ik twijfel aan de gepubliceerde cijfers. Enerzijds door degenen die ze verschaffen (wss politiebureaus) en aan degenen van wie het afhankelijk is om politiegeweld op zwarte mensen te melden (mensen zelf).

Veel mensen geloven gewoon niet dat de politie er wat mee gaat doen/gelooft dat je het niet zelf uitlokte. Waarom zou je politiegeweld melden?

Zeggen dat er geen police brutality is among blacks (op basis van de beschikbare cijfers, als ze al kloppen) is hetzelfde als zeggen dat vrouwenmishandeling pas sinds de laatste decennia bestaat als je naar de cijfers kijkt.

Of dat er ineens meer homo's zijn op de wereld dan 50 jaar geleden. Exacte cijfers hebben we niet.
14 jun 2020 - bewerkt op 14 jun 2020 - 288x gelezen
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 26 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende