Afvallen

Het gaat zoals het gaat.

Weer tijd om wat te schrijven. Het is vandaag maandag en begin van de week. Ik zit hier rustig mijn kopje koffie te drinken, straks wat leuke telefoontjes plegen. Het gaat best. Vorige week begonnen met mijn nieuwe baan. Ik werk nog heel weinig. Dit is ook een bewuste keuze. Omdat ik het graag na de heftige tijden weer wat wil opbouwen. Met kinderen en met mensen werken kost sowieso veel energie. Ik vind persoonlijk dat zo'n dag altijd twee keer zo zwaar telt als een dag adminstratieve klusjes doen. Omdat je zo alert moet zijn.
Maargoed. Ik was hier niet gekomen om te klagen. Het is ideaal. De kinderen zijn leuk .. oudere kinderen dus geen baby's en ik kan het aan. Het is een dorp verder dan mijn woonplaats. Ik probeer zovaak mogelijk te fietsen op mijn hybride fiets. En daar komen we op het onderwerp afvallen. Vanaf november ben ik er bewust mee bezig. Ik ben ondertussen 5 kilo kwijt. Maar nu begint het proces wat te stagneren. Ik ben niet al te streng voor mezelf. Ik eet af en toe nog wel taart op een verjaardag. Thuis eet ik netjes en de alcohol laat ik volledig staan. Chips etc was voor mij nooit een probleem
Ik ga 1 tot 2x naar de sportschool en fiets 2x per week 10 km heen en terug naar het werk. Ik wil proberen om de sportschool zeker 2 tot 3 keer te laten lukken. Ik ga meestal spinnen .. wat best heftig is met mijn astma. Soms ben ik bang dat ik een hartaanval krijg op die fiets. Maar mijn spinningmaatjes zijn allemaal oudjes. Ja ik val meestal wel op .. maar het is leuk. Van de zomer wil ik graag meer gaan fietsen. Verder ben ik op 1 studie aangenomen. De andere ben ik nog voor in de race. Ik hoop eigenlijk dat deze het word. In de liefde is het stil en rustig. Ik zoek het niet op. Eerst mijn eigen leven op de rit. Ik wil ook geen vragen beantwoorden of vervelende date ervaringen erbij. Kan ook positief natuurlijk..

Ik ga weer off topic. Ja het afvallen stagneert een beetje. Volgens mij wel normaal .. maar wat ik nou precies meer moet doen. Meer eten .. meer sporten of minder. Minder eten lijkt mij sterk aangezien nog minder calorieën niet gezond zou zijn. Misschien even doorheen en zo doorgaan. Is het een tijdelijke fase van mijn lijf.

Ik drink mijn koffie even op. Vandaag niet naar de sportschool. Morgen maar weer. Ik ben verkouden .. ik heb geen koorts. En nee dat is geen smoes. Ik ben iemand die slecht ziek kan zijn. Een verkoudheid is voor mij geen reden thuis te blijven. Maar nu met die corona .. is voor mij een uitdaging niet steeds door te gaan. Aangezien ze op werk al een strenger beleid hebben voor de kids, kan ik niet hoestent en proestend aankomen. Straks verdenken ze mij van corona en ik zit nog in mijn proeftijd ..
09 mrt 2020 - bewerkt op 09 mrt 2020 - 567x gelezen
Profielfoto van st-ar
st-ar, vrouw, 28 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende