Wild paard

Gisteren gebeurde er wat merkwaardigs; ik voelde me ineens minder eenzaam maar kwam dat nou echt door dat ene hartje of was het iets anders?

We hadden discussies tijdens de lunch. Over generaliseren, religies en het individu. Je werd fanatiek, draafde door in een richting die ik niet van je verwacht had. In stilte vroeg ik me af of het nog wel te doen was om het onderwerp of om gewoon de degens met mij te kuisen. Ik werd er moedeloos van.

Toch had ik je te pakken toen ik daarover begon en leek ik tot je door te dringen. Je vergeleek ons met Plato en Aristoteles; Aristoteles had het moeilijk met Plato, maar Aristoteles was hem later dankbaar voor de lessen die hij zo geleerd had. Ik moest een lach onderdrukken en dacht aan al die grapjes die je altijd over je eigen sterrenbeeld maakt. Voordat ik het wist had ik het er al uitgeflapt: “Ik kan wel merken dat je een kreeft bent!”

“Hoezo?” vroeg je nog niets vermoedend. “Nou, dit riekt aardig naar arrogantie…” zei ik. Het leek of er een knopje bij je om ging en je werd even stil. “Touché” zei je en lachte verward. Later op de middag kreeg ik een appje; dat je me toch wel gelijk wilde geven in onze discussie van vanmiddag. Ik stuurde een kusje terug en voor de eerste keer sinds al die tijd dat ik je ken; voor het eerst sinds ik je mijn liefde betuigde; stuurde je me een hartje en een verlegen smiley terug...

Is dit het begin van een doorbraak? Of is het maar een kort moment dat je even je verzet opgaf. Dat je wel even toegaf aan wat je voelt voor mij. Hetgeen waarvan je zegt dat het er is, maar waar ik zo weinig van merk?

Ach, misschien zie ik wel dingen die ik graag wil zien en wordt ik de volgende keer weer keihard terug gesmeten. Maar na dit voorval vraag ik me toch af of je misschien bent als een wild paard dat eerst getemd moet worden. Maak je me het misschien zo moeilijk om te weten of je me kunt vertrouwen? En heb ik als het lukt een vriend, maatje, partner voor het leven?

Tijd zal het leren; het vergt in elk geval een boel uithoudingsvermogen...
21 jan 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Intarsia
Intarsia, vrouw, 50 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende