Helden

Hoewel ik de vader van S., één van mijn vriendinnen nooit ontmoet heb, vind ik hem een held.

Als 60-plusser, kom je in aanmerking voor een griepprik, zo ook de vader van deze vriendin. Of het bij de eerste griepprik was of een latere, dat weet ik niet, kreeg hij een zware allergische reactie. Hij raakte in een anafylactische shock die zodanig levensbedreigend was dat hij in het ziekenhuis belande. Gelukkig werd er op tijd ingegrepen en kwam hij er weer boven op, maar de schrik zat er bij iedereen goed in.

Reden genoeg om andere vaccinaties zoals die tegen Corona dan maar af te slaan zou je denken. Waarom je leven in de waagschaal leggen voor een ziekte die je misschien toch niet krijgt? Toch besloot hij het aan de artsen over te laten te bepalen of hij de vaccinatie kon krijgen of niet. Het belang geen Corona te krijgen woog voor hem uiteindelijk zwaarder dan zijn angst.

Het duurde een paar maanden langer dan voor anderen van zijn leeftijd, maar in het voorjaar heeft hij de eerste prik kunnen laten zetten. Ook al stond S volledig achter die beslissing, ze was die dag uiteraard erg gespannen. Haar vader kreeg de prik, werd goed in de gaten gehouden, maar en er gebeurde verder helemaal niets... Een paar uur later kon iedereen opgelucht adem halen. 6 weken later volgde er een tweede zonder problemen.

Ook mijn vriendin heeft de vaccinaties laten zetten toen ze aan de beurt was, al was ze er erg angstig voor. Eigenlijk is dat de ware heldendaad; je angst en twijfels overwinnen voor een groter goed. Actiehelden hebben meestal geen tijd om na te denken, wel zo makkelijk. Het mooie is dus eigenlijk dat je helemaal niet per se atletisch, snel, sterk of handig hoeft te zijn om een held te kunnen zijn. Dat schept perspectieven...
28 nov 2021 - bewerkt op 28 nov 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Intarsia
Intarsia, vrouw, 50 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende