Pissig

Nou ben ik toch wel benieuwd hoe de vaccinatieweigeraars nu over de cijfers en de maatregelen denken. Vinden zij dat niet hun verantwoordelijkheid? Hoeft het allemaal niet van hun, zijn wij gevaccineerden hun nu voor niets aan het beschermen? Lariekoek, want als puntje bij paaltje komt liggen ze toch in het ziekenhuis en IC plaatsen in te nemen.

Zelf vond ik het ook best wel eng: zo'n vaccin in me laten spuiten waar zo'n schreeuwerige groep zo huiverig voor doet. Stel dat ze toch gelijk hebben. Maar van de andere kant geloof ik toch sterk in: "Schoenmaker blijf bij je leest". Er hebben zich zoveel mensen met het ontwikkelen en goedkeuren van de vaccins bemoeid. Mensen die ervoor gestudeerd hebben, die weten waarover ze praten. Daar moeten toch ook wel een paar "goeierikken" tussen zitten die aan de bel hadden kunnen trekken?

Natuurlijk zijn er financiële belangen, maar zijn de belangen voor een beschermde mensheid niet veel groter? Wat heb je aan al je centen als er niet genoeg mensen op deze wereld zijn om deze welvaart in stand te houden? Mijn overtuiging is dat deze welvaart waarin we leven alleen te danken is aan de hoeveelheid mensen die er allemaal schakels en radartjes vormen. (Voor het milieu is dat helaas een domper, maar dat is een ander verhaal.) Stel dat 3/4 of de helft van de wereld het loodje legt, dan wordt het toch wel heel lastig alles wat we nu hebben in stand te houden. Dan kan je nog zo rijk zijn, alles valt dan als een kaartenhuis in elkaar.

Terug naar de vaccinatie. Ik vond dat ook eng, niemand kan voorspellen of je één van de zeldzame gevallen bent die er niet goed op reageert. Ook ik zit niet op gezondheidsklachten als gevolg van een vaccinatie te wachten. Maar ik vond het ook een verantwoordelijkheid. Naar dierbaren in mijn omgeving, maar ook naar de maatschappij. "Alleen samen krijgen we corona onder controle." Misschien vind je het een slappe slogan, het is wel waar. En trouwens; ooit zijn er ook mensen geweest die als eerste de prik voor de pest, de pokken, de mazelen, enz. hebben gekregen.

Hoe treurig is het dan nu weer met al deze maatregelen te zitten, alleen omdat een te grote groep denkt het beter te weten. Mensen die zich niet willen schikken en autonoom willen blijven, mensen die dwars zijn.

En nee, ik heb het niet over de mensen die geen vaccinatie mogen hebben vanuit medisch oogpunt. Mensen waarvan ARTSEN zeggen dat ze de prik niet mogen hebben. Natuurlijk kan je die niet vragen een vaccinatie te nemen, deze mensen verdienen juist bescherming. Bovendien is die groep relatief zo klein dat het weinig verschil maakt. Zij zijn vanzelf beschermd wanneer er voldoende groepsimmuniteit is bereikt. (Ik denk trouwens ook niet dat deze mensen erg veel last van de polarisatie hebben, zij weten ook wel dat ze er niets aan kunnen doen.)

Dus ja, ik ben best wel een beetje pissig op al die vaccinatie weigeraars, vooral als ze beginnen te mekkeren over polarisatie en over de maatregelen waar we allemaal mee te maken hebben, ook degenen die er wel wat tegen hebben willen doen door zich te vaccineren. En nee, ik heb er geen begrip voor mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemen omdat ze het beter denken te weten dan de mensen die er echt voor gestudeerd hebben. Grow up!
12 nov 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Intarsia
Intarsia, vrouw, 50 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende