Voedingschema

Volgens mij heb ik een hongerige baby haha.
Als ik het. Voedingschema zou volgen dat op internet staat voor een baby van 8 maanden, zou ik een hele boze baby hebben de hele dag door. Damn!!

Op dit moment ziet het schema er als volgt uit:

07:30
Opvolgmelk 210 + 6 schepjes

10:30
2 boterhammen met volle margerine en pindakaas of fruitspread + water of diksap

12:30
1 fruithapje 200mg
Maar tegenwoordig is zo'n potje niet meer genoeg dus maak ik het zelf en geef ik wat meer en doe er geprakte liga doorheen of paar schepjes bambix en yoghurt.

14:30
Fles opvolgmelk 210 + 6 schepjes

16:30
Groente hapje 200mg

18:30
Fles opvolgmelk 210 + 6 schepjes.
Vaak eet hij na de fles nog een paar hapjes warm eten met ons mee. Dit komt omdat hij echt letterlijk ons eten uit de mond kijkt en gezellig mee wil eten. We zorgen er wel voor dat hij niet te veel krijgt aangezien hij dan net een fles op heeft. Maar deze man... Hij kent geen grenzen als het om eten gaat haha.


Soms wordt hij weer wakker rond een uurtje of 23:00 en dan wil hij nog een beetje drinken.
Wij denken dat dit komt door zijn doorkomende tandjes. Deze 'geluksvogel' krijgt er ineens 6 tegelijk gaap! en dat is voor hem geen pretje. Hij was al sjaggie toen de onderste 2 doorkwamen. En nu komen alle 4 de hoektandjes door, direct gevolgd door de voortandjes boven.

Maar goed. Volgens diverse voedingschema's van o.a. Voedingcentrum kan de kleine op deze leeftijd met flink veel minder doen op een dag en dat schema ziet er als volgt uit:

Ochtend:
Borstvoeding of fles opvolgmelk

Tussendoor:
Reepje geroosterd bruinbrood
Bekertje water

Middag:
1 bruine boterham besmeerd met margarine uit een kuipje en belegd met een mengsel van geprakte aardbei met een beetje kwark
Borstvoeding of een bekertje opvolgmelk

Tussendoor:
Fruithapje van 3 lepeltjes geprakte peer
Bekertje lichte lauwe thee zonder suiker

Warme maaltijd:
Prak 4 eetlepels gare bruine bonen met een vork fijn. Prak 2 eetlepels gekookte courgette en 1 eetlepel gekookte tomaat fijn. Een warm hapje maak je extra lekker met een theelepeltje of klontje van de goede vetten (kies voor bak- en braadvet uit een knijpfles of olie, zoals olijfolie en zonnebloemolie).
Bekertje water

Avond:
Borstvoeding of fles opvolgmelk



Persoonlijk vind ik dat voor onze jongen best wel weinig. Maar als ik andere sites ter vergelijk erbij pak, geven zij ongeveer dezelfde hoeveelheden aan als vc. En dat maakt me af en toe wel wat onzeker. Maar het is wat het is. Onze jongen is gewoon een grote eter (gelukkig) maar is hij zeker niet te zwaar. Hij groeit netjes binnen de curve, hoewel hij wel bovengemiddeld lang is, haha. Maar ja, lange ouders :'knipoog
Verder beweegt hij veel. Hij staat, danst, springt en kruipt en loopt sinds kort ook langs de tafel. Dus beweging krijgt hij ook wel haha.

En als ik 1 ding heb geleerd dan is het dat je als mama vooral je eigen lijn moet trekken en je niet zoveel moet aantrekken van internet richtlijnen en maffiamoeders. Als dat zo was lag ik nu allang op de brandstapel omdat ik mijn kind geen bv geef en geregeld potjes olvarit ipv biologische verse 5 sterren hapjes uit eigen keuken :'knipoog

Veel liefs,

Inoue
21 sep 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van inoue
inoue, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende