Vertrouwen wat groeit

Lieve lezers,

Vandaag weer mijn afspraak gehad met de psychologe heb dit als erg wisselend ervaren letterlijk. Denk dat meerdere “delen” aan t woord zijn geweest of in iedergeval een poging gedaan hebben tot.
We hebben het huiswerk van afgelopen week besproken. Ik moest de vragen voorlezen en daarbij mijn antwoord zeggen van komt nooit voor tot is altijd het geval.
Ik merkte dat bepaalde woorden op een of andere manier triggerde. Dus ik had mijn tactiek aangepast naar zo neutraal mogelijk voorlezen en er verder niet bij stil te staan bij wat ik eigenlijk aan t lezen was.
Na dat ik alle uitspraken had gelezen waren er een paar punten wat opvallend was en dat was vooral het eten of eigenlijk het niet eten en het niet-gevoel van warmte en of kou en alles wat er tussen zit.
Ik merkte op dat ik als ik mij ergens bewust op moest focussen het gevoel wel kan waarnemen.
En eigenlijk lukte het mij vrij snel erna niet meer om op vragen te antwoorden. Ik denk dat er op dat moment een ander “deel”/“delen actief was/waren.
Het afsluiten van de afspraak ging ook weer wat moeizaam. Er zijn dan wel altijd “delen” die nog wat kwijt willen en of gewoon een beetje aandacht willen maar dit lukt mij vaak niet om aan te geven.
Mijn psychologe zei: “ik zou willen dat ik in je hoofd kon kijken”. “Ik ook”zei ik. Dat zou alles wel veel makkelijker maken.
De “dieren” hebben we vandaag in de kast gelaten. Wat heel dubbel voelde. Maar is altijd een “deel” die erg onrustig wordt als de “delen” letterlijk op de tafel staan.
Het volgende hoofdstuk gaat over gezonde eetgewoontes creëren. Niet zo mijn ding. Ik ga het zeker proberen om t bij te houden maar het is wel een dingetje
Ik zie zeker dat ik al stappen heb gemaakt richting meer openheid geven in mijn hoofd en dat is denk ik kwestie dat de vetrouwingsband met haar zeker is gegroeid. Ook al durf ik nog heeel veel niet te delen, beetje bij beetje lukt t mij steeds beter.

Fijn weekend
Dikke knuffel
Kleintje
10 sep 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van KleintjeXx
KleintjeXx, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende