Verdriet

Gisteren had ik een gesprek met mijn SPV-ER. Dat ging goed. Ze gaan mij niet meer verplichten tot medicijnen. Oftewel, ik hoef geen medicatie meer te slikken behalve als ik het zelf wil. Ze verwachten niet dat de zorgmachtiging wordt afgegeven en zo wel dat deze na zes maanden weer verloopt.

Voor mij wel een opluchting. Omdat ik mij beter voel zonder medicatie. Ik ben absoluut niet tegen medicatie als het echt helpt en soms is het tijdelijk nodig.

Waar ik over wil schrijven is dat ik verdrietig ben. In het gesprek maakte mijn SPV-ER de goedbedoelde opmerking. Ik vind het knap van je dat je nu wel je opleiding wilt afmaken, voorheen heb je allemaal opleidingen niet afgemaakt'. Aardig bedoeld maar triggerde bij mij het gevoel van. Zie je nou wel ik ben echt mislukt.

Ik ben 32 jaar (over een paar maanden) en heb niks bereikt. Als ik kijk naar andere mensen van mijn leeftijd zie ik hoeveel ze hebben bereikt. Ik kan bijna niet begrijpen hoe mensen dat voor elkaar krijgen. Een succesvolle studie, baan en gezin. Ik kan mij niet herkennen in zulke levens. Ik ben zeker niet jaloers. Maar kijk wel ergens tegen dit soort mensen op. Ik voel mij vaak slecht en depressief zoals misschien wel te lezen is in dit dagboek. De oorzaak ligt toch echt in de niet stabiele jeugd die ik heb gehad. Toch heb ik spijt van de keuzes die ik zelf heb gemaakt. Toen ik 23 jaar was heb ik een studie niet afgemaakt. Dat was destijds hbo pedagogiek na mijn mbo studie Pedagogische medewerker. Als ik deze studie wel had afgemaakt had afgemaakt had mijn leven er heel anders uitgezien. Had ik wellicht een goede baan gehad. Helaas ben ik gestopt in het derde jaar. Ik was bijna klaar maar toch stopte ik. Ik hield het niet vol.

Het heeft geen zin om zoals mijn ex altijd zei (grappige uitspraak) een koe in zijn kont te kijken. Maar als ik kijk naar mijn 20-er jaren dan zie ik vooral veel ellende. Afgebroken studies, na het hbo ben ik een nieuwe mbo studie begonnen die ik weer niet af heb gemaakt. Veel ellende met mannen. Depressies. Je 20 jaren zijn echt de jaren dat je eigenlijk je kansen moet pakken. Moeder worden, carrière maken. Maar bij mij is dit niet gelukt.

Het maakt mij verdrietig maar ik weet dat het niet meer te veranderen valt. Je maakt keuzes in je leven. Soms bewust soms onbewust.

Als ik in de spiegel kijk zie ik een vrouw die niet tevreden is met zichzelf. Ik hoop toch dat ik de komende jaren meer gelukkig kan zijn met mezelf. Maar het is altijd lastig om geconfronteerd te worden met het geluk van een ander en zeker met sociale media is dat iets waar je constant mee wordt geconfronteerd.
16 mrt 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van BorderlineIris
BorderlineIris, vrouw, 1 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende