Ventileren

Oké, dit wordt zo'n rant want ik merk dat ik me al bij voorbaat kwaad aan het maken ben terwijl er nog niks gebeurd is #werkenaanjevalkuilenisoke #oleole

Laat ik even vooraf al zeggen dat ex niet echt een enorme klootzak is. Hij bedoelt het allemaal op zich wel goed, maar zijn hoofd zit gewoon enorm in z'n eigen anus en hij draagt oogkleppen als het gaat om zijn gedrag tov anderen en de behoeftes van anderen.
Zoals hij zo het mooi zei, toen ik aangaf dat ik meer nodig had dan hij me gaf; "Ik ben gewoon niet zo."
En met 'zo' bedoelde hij attent.
Asjeblieft en dankjewel zeggen, eens een keer een complimentje geven, zo is hij nou eenmaal niet.
Geen "bedankt voor het koken schat, zal ik afruimen/de afwas doen?"
Geen "Hey, jij betaalt altijd voor alles, zal ik jou eens trakteren/meenemen naar de film/lekker uitgebreid voor jou koken?"
Want zo is hij nou eenmaal niet.
Niet lang na dat statement heb ik dan ook een punt achter de relatie gezet.

Als ik heel eerlijk ben maak ik me ook wel een beetje druk over de confrontatie dadelijk. Niet dat hij me iets aan zou doen of kwaad zal worden, maar ik verwacht wel dat hij een houding aan gaat nemen die me een beetje guilttript.
Hij betaalt toch altijd, ook al is het soms later?

Klopt, however; wanneer hij niet kan of wil betalen, dan moet ik zelf achter hem aanbellen, om dan vervolgens te horen te krijgen dat hij het nu even niet heeft, en dan maand erop laat hij weer niks horen, en mag ik er wéér achteraan.

Die 15 euro interesseert me eigenlijk geen reet, maar ik vind wel dat ik met iets meer fatsoen behandeld kan worden. Heb je het eens een maand niet, no problem, maar laat me dan gewoon uit jezelf iets weten en maak er een prioriteit van om die afspraak dan ook na te komen, in plaats van terug te sturen dat ik jou eraan moet herinneren okedikkedoei.

Zo *haalt diep adem*

Eindelijk weekend!
24 sep 2021 - bewerkt op 12 okt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Soy
Soy, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende