Vast

Ik voel me weer gevangen in mijn eigen gevangenis. Dit gevoel ken ik. Dit heb ik al eens eerder gehad, misccjien wel meerdere keren, maar alleen een keer eerder heb ik dit herkend. Bij MBO verpleegkunde toen ik me omringd voelde met allemaal mensen waar ik niet mee levelde. En de enige waarmee ik wel levelde voelde zich daar ook niet op zijn/haar plek. Maar heeft een manier gevonden om het uit te kunnen zitten. Het gevoel van ongemak maakte hun weer op een bepaalde manier thuis voelen. Comfortabel op die plek, waar ze zich ongemakkelijk voelen. En het lijkt alsof ze door die ongemak juist weer verder kunnen groeien. Ik keek altijd met een bepaalde bewonderende verbazing naar deze mensen. Hoe zij het vol kunnen houden, en hier mee genoegen hebben.
Ergens kon ik ook wel leren van ze dacht ik ook. Als je iets wilt moet je gewoon ergens door heen gaan ook al voel je je er niet fijn bij.
Maar waarom verkreeg ik steeds het gevoel dat ik het steeds minder wilde hoe langer ik in die situatie bekeerde? Het lijkt zo erg uit te maken in wat voor omgeving ik zit, wil ik ergens in kunnen overleven. De plekken waar ik het langst ben gebleven zijn op plekken waarbij het in mijn principe niet zo boeiend was wat daar gebeurde, maar de mensen die daar waren, daar was iets mee. Iets fijns mee. Ik kreeg er een bepaald gevoel bij waardoor het voelde als mijn thuis. Telkens ging ik er weg als er geen doorgroeimogelijkheden waren. Ik was het ontgroeid. Of de mensen wisselden en ik kon niet werken met die mensen die er waren.
dat laatste is natuurlijk niet zo handig als ik leidinggeven de wil worden van iets. Ik zal dan altijd moeten dealen met het feit dat mensen komen en gaan. Misschien ben ik gewoon niet iemand die graag alleen regeert, maar dat graag met iemand doet. Of ik dan degene die de eindbeslissingen maak, dat weet ik nog niet of ik dat wil.

Een ding weet ik zeker. Ik ben een fixer, altijd al een geweest. Waar je ook heen gaat , waar je ook leeft; er zijn altijd dingen die gefixed en gebouwd moeten worden. Dus een baan daar ergens op de wereld die is er. Ik moet zelf even bepalen wat ik wil fixen of maken.
05 jan 2020 - 105x gelezen
Profielfoto van Waterdrager
Waterdrager, vrouw, 25 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende