Uitslag MRI verdachte plekjes in de andere borst

Het is Woensdag, 5 dagen na de diagnose..

Ik zie op het scherm in m'n ooghoek het MRI beeld van mijn borsten. Mijn oncoloog, een vrouw, draait het scherm mijn kant op.
Ik zie de tumor, van mijn rechterborst, en in diezelfde borst, zodra ze het beeld beweegt, zie je ernaast iets zich vormen, het zag eruit als een tornado met een vormend wolkje in het midden, een tornado is langwerpig van grond naar lucht. Maar dit was dan rond, je zag duidelijk dat daar iets ging vormen. De ronddraaiende draden waren al gevormd het was 1 cm doorsnee en het wolkje werd duidelijk de kern, van wat goed of kwaadaardig was.

En toen gingen we naar de andere borst, daar zag je witte vlekjes, kalkvlekjes, het waren er 3,
1 daarvan, doordat ze het bewoog, bleek een uiteinde van een bloedvaatje te zijn, je zag het weg schieten en het kalk vlekje verdween. De andere 2 waren duidelijk, volgens haar. Verdachte plekjes, het leek op een begin stadium, de plekjes waren 4 mm doorsnee.
Vrij klein dus. Maar toch...het betekende dat ik de Vrijdag, weer naar de echo moest om biopten te laten maken. Sjonge moest ik weer naar die verschrikking.

Zucht, om de dag in het ziekenhuis, ik had geluk dat ik vakantie had, de klok slaat alleen maar kanker, daarbij ben ik iemand die haar huiswerk doet, dus je leest er veel over, je bent een boodschap doen, en het oncologisch centrum belt je te pas en te onpas, je wordt er continu aan herinnerd. Je leeft in een bubbel van verschrikking, en er is geen ontkomen aan.
Je wilt leven en niet dood en je wilt geen uitzaaiingen.

Uitzaaiingen van borstkanker en prostaatkanker, zijn botkanker, longkanker en leverkanker. Die horen in dit cluster thuis. Ik ben 1 Januari 2020, gestopt met roken, met oud en nieuwe word het 2 jaar. En longkanker staat er tussen, ik moet er niet aan denken..

Op deze dag besloot ik groepen te gaan maken van vrienden en familie, en Facebook vrienden. Anders moet je het -tig keer vertellen, dit hoofdstuk was duidelijk toch iets ingewikkelder dan ik dacht.
02 okt 2021 - bewerkt op 02 okt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lovelylady
Lovelylady, vrouw, 57 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende