Jodium zaadje plaatsen en nucleaire spul inspuiten

3 augustus 2021, 18 dagen na de diagnose

Heerlijk uitgerust en weer wat kunnen hebben, ging ik naar de echo, gelukkig ging dit om 1 plekje, dat kleine plekje. (Die ze de vorige keer steeds kwijt waren).

Dit keer had ik een vrouwelijke arts, weer hetzelfde scenario, de een prikken en de ander zoeken via de echo. Wonderwel vonden ze hem vrij snel, dit was een naald met een geul, waar het jodium zaadje al in zat en die duwen ze eruit als ze op de plek waren. Dan is ie geplaatst. Het was te doen. En kon alles weer op beeld meegenieten. Het wordt bijna gewoon.
Op naar de tietenpletter, gelukkig hij zat in een keer goed! Opluchting! Daardoor hoefde ik niet nog een keer..

Het werd..4 aug. 19 dagen na diagnose
De dag van de operatie, 7.30 aanwezig zijn, we werden gebracht naar de dagopname, ik zou
In de namiddag klaar zijn om naar huis te gaan. Geïnstalleerd daar, gingen we naar het nucleaire goedje inspuiten op de afdeling van radiologie, je ligt op zo,n harde smalle tafel met arm steunen die los ernaast op wieltjes staan, eerst krijg je 2 injecties vlak onder de tepel, het waren gelukkig dunne naaldjes, en dan spuiten ze een nucleair goedje in. Meteen erna moet je je borst gaan masseren, er lag een handdoek over me heen, het was de bedoeling dat je rondjes ging draaien met je borst. Dit bevordert de stimulatie, waardoor er een signaal naar je schildwacht klier gaat, zo verdween het goedje naar mijn oksel en zo vinden ze dan je lymfeklier, die ligt nog onder je borstspieren, dus die moeten ze wel op de juiste plek vinden anders beschadig je teveel daar. Je kunt last krijgen van zenuwbanen, als die aangetast worden, dat is het risico, dus is wel een precies werkje. Tijdens het masseren, wat 5 minuten moest, wachten ze nog 20 minuten, met het gaan zoeken naar verbinding en in die tussentijd, mocht mijn lief bij me zitten. Eenmaal de tijd voorbij, gaan ze met een, het lijkt op zo,n vijzel stamper, onder je arm zoeken of het goedje daar is aangekomen dat doen ze met geluid, het lijkt op zo,n geigerteller, je hoort hem brommen en als hij dan in de buurt is van waar het goedje zit, begint hij uit te slaan, en begint ie driftig te tikken. Het was hetzelfde geluid, bij de tsjernobyl documentaire, zodra er meer straling was. En dat is dit exact zo. Nou dan weten ze dat ze hem kunnen vinden, tijdens de operatie, want die hebben ook zo,n ding.
Nog foto,s maken van alle kanten en toen mocht ik terug naar de afdeling, mijn lief moest naar huis vanwege corona nog. Dus ik heb even m'n ogen dicht gedaan, ben gaan rusten tot ik gehaald werd.
08 okt 2021 - bewerkt op 14 okt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lovelylady
Lovelylady, vrouw, 57 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende