Mri (voor mij de eerste keer)

Ik ben claustrofobisch, dus ik kreeg iets om rustig te worden. Ik moest op m'n buik gaan liggen, en er waren 2 uitsparingen (voor de borsten) en 1 voor het hoofd. Het was een soort stellage verhoging. En daarnaast kon ik m'n armen erom heen draperen, zodat mijn handen boven m'n hoofd uitkwamen. Ik hoop dat het duidelijk is.

Er werd me gezegd dat we konden praten en dat er aanwijzingen zouden komen. En dat ik absoluut stil moest blijven liggen. Er kwamen verschillende sessies en de laatste zou 20 minuten bevatten. Er werd gevraagd om welke muziek. Ik koos klassiek. Ik hoopte iets van Mozart of Vivaldi, de 4 jaargetijden te horen.
Dus kreeg een koptelefoon op. Daar gingen we.

Ik had dit dus nog nooit meegemaakt, dus ik was wel verbaasd over de geluiden die met gemak door de muziek heen kwamen, en ik had iets van Tsjaikovski opstaan. Wat nogal robuust en met veel geweld gespeeld werd, niks fluitjes en rustieke muziek. Het leken wel bouwvakkers die aan het werk waren. Dat soort geluiden kwamen van de MRI af.
Ik weet niet wat ik in m'n boxershort, voor stof had zitten. Maar het leek wel of er kleine naaldjes met een rap tempo, over m'n kont gingen. 😲

Het was een hele ervaring, ze zeiden tussendoor dat ik goed bleef stil liggen en vertelde me elke keer, dat er een nieuwe sessie kwam en hoe lang die duurde.
Ik had eigenlijk vooraf die kalmering
medicatie niet nodig, doordat ik op m'n
buik lag had ik eigenlijk, niet zo in de gaten
waar ik in het apparaat was.

Woensdag de uitslag
02 okt 2021 - bewerkt op 02 okt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lovelylady
Lovelylady, vrouw, 57 jaar
   
Schrijver staat geen reacties toe.
  vorige volgende