tips om te kunnen slapen

Overdag begint het steeds beter te gaan. De misselijkheid is verdwenen, hoofdpijn neemt lichtjes af, maar vanaf dat het donker wordt dan komt het allemaal terug.

Ik durf 's avonds niet met de auto te rijden, een tegenligger flasht mijn ogen precies dicht en als de straatverlichting uit is door de besparingen, is plots de rijbaan ook verdwenen. Heel vermoeiend en gevaarlijk. Ik rij dus niet meer als het donker is wat wel een pest is nu de winter eraan komt geschokt

Naar bed gaan is tegenwoordig ook een marteling. Eerst zo proberen, mezelf dwingen om bij slapen te blijven en niet naar andere gedachten te gaan. Dat lukt dus echt niet. Hulpmiddeltje dan maar, relaxatiemuziek opzetten, na anderhalf uur heb ik het wel gehad en begin me zelfs te ergeren aan de watervalletjes tussen de chaos in mijn hoofd.
Onze beroemde bodyscan, "als uw gedachten afdwalen is dat goed, probeer met zachtheid uw gedachten terug te brengen naar uw linkerbeen". Nee das niet goed, ik wil op een natuurlijke manier in slaap vallen!!
Na drie uur geef ik het op, dan komt het huilen om mijn oh zo arme ik er weer, terug uit bed en dan krijg ik van mijn medebewoners te horen "oei weer een moeilijk momentje? dat gaat zo wel over, probeer een keer te slapen" grrrrr

Uiteindelijk moet ik dan wel iets innemen om te slapen (een inslaper) en zo lukt het dan wel.

Mijn frustratie daar in is dat ik alles van medicatie uit mijn lichaam wil. En als het dan inderdaad moeilijk is dan grijp ik er toch naar?! Persoonlijk vind ik dat zo erg he.
Elke avond zoek ik naar alternatieve oplossingen, van klankschalen, tot een oerwoud met regen en onweer, tot slaap meditatie en de bodyscan.

Als er mensen zijn die nog tips hebben, ik wil ze gerust uittesten, voorlopig doe ik het nog op deze manier, een dikke drie uur volhouden en dan toch maar naar de zolpidem grijpen.
16 okt 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Thoughts23
Thoughts23, vrouw, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende