Shiatsu

Aangezien ik gestopt ben met de AD en vooral merk dat de ontwenningsverschijnselen minderen, maar vooral de gespannenheid weer voel opkomen, ben ik opzoek gegaan naar alternatieven.

Er werd mij aangeraden om Shiatsu eens te proberen, ik had geen idee aan wat ik me mocht verwachten, maar zoals ik zeg ik sta open voor alles, als het maar iets natuurlijks is en geen medicatie meer.

Gisteren was het dan zover. Super zenuwachtig er naar toe gereden. Kennisgemaakt met de dame en die stelde me onmiddellijk op mijn gemak. Schoenen uit, losse kledij aan (zo blij dat ik mijn kleren mag aanhouden) en hup de grond op. Het begint heel rustig, ik dacht nog, jees we gaan toch niet lichtjes drukken op wat vingers om dan na een uur te zeggen, we zijn klaar.
Maar nee, het is inderdaad vooral werken op drukpunten, maar ik verwonderde mezelf erop dat ik zoveel verschil al merkte tijdens de behandeling. Ik vermoed dat ik na een half uur half aan het wegdommelen was en ik denk dat ik mezelf betrapt heb op een kreuntje omdat het echt deugd deed.
Toen ze klaar was, voelde ik me ze woozy en zen, ik dacht nog kom dit voor het slapen gaan bij mij thuis doen, dan ben ik zo vertrokken.

Mijn conclusie is dat het werkt (voor mij toch) en heb gelijk een nieuwe afspraak gemaakt. De therapeute zei me nog dat ze inderdaad merkte dat mijn nek en schouders compleet vast zitten en dat dat vooral te maken heeft met dingen die me bezig houden maar nog niet uitgesproken zijn door mij.
Hmmm dat klopt inderdaad, maar ik dacht nog, van nee aub ga niet de "helderziende" toer op want dan haak ik af.

Dus, volgende week ga ik terug en hoop ik even relaxt te zijn na de sessie (buiten, mijn nek en schouders ik maak me echt geen illusies).
20 okt 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Thoughts23
Thoughts23, vrouw, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende