Stoppen met antidepressiva

Geloof me, dit is de hel.
Reeds twee jaar neem ik Efexor 150mg antidepressiva. Aangezien ik compleet afgevlakt ben en niet hoef te dealen met emoties vond ik het welletjes geweest.
Ook omdat ik geen flauw idee wat voor vergif ik in mijn lichaam stop elke dag en omdat ik denk/dacht dat ik wel zonder kan heb ik beslist dat het tijd was.

En wat een beslissing geschokt
De eerste afbouw van 150mg naar 75mg ging relatief goed. Geen lichamelijke klachten enkel mijn humeur wist er van. Wanneer ik eerder heel rustig en kalm kon reageren, ging ik plots fel en kwaad reageren. Wasmanden die in de weg stonden, oh wee, die vloog de kamer door. Pubergedrag van de dochter, werd plots een strijd die ik moest aangaan, op het onredelijke af van mijn kant ook!
Boosheid, lang niet gevoeld of opgemerkt in mijn hoofd. Zoveel kwaadheid voor domme kleine dingen, maar ik moest het eruit halen. Mijn lichaam stond precies in brand en wist precies waar het spreekwoord wit van woede worden kwam.
Soit, kwaadheid is ook een emotie en hello emotie hier ben je dan, vroeger hield ik die netjes binnen om al die confrontaties te kunnen vermijden, of wat gaan de mensen wel niet denken? Nu floepte ze er zo uit. Op de moment kon het echt belachelijk zijn, zo reageren voor een futiliteit, maar het werkte ergens bevrijdend.

Na een maand op halve kracht, vond ik het tijd om de overige 75mg ook maar te laten vallen.
En dit is de hel!!!!!
De lichamelijke klachten zijn niet te overzien;
misselijk
hoofdpijn
soort van knettering in mijn hoofd
vermoeid
druk op de borst en verkeer vaak in ademnood
schouders die vast zitten
De emotionele rollercoaster:
19u aan een stuk huilen
ijskoud reageren
nog eens een potje huilen
constante crop in de keel
zelfmoordneigingen

Ik wist wel dat ik me ellendig zou voelen, maar ik heb het idee dat mijn symptomen nu feller en dieper zitten dan voor ik de medicatie ben gaan nemen.

Dit had ik absoluut niet verwacht, maar ik ga doorbijten, ik wil dat spul uit mijn lichaam...
09 okt 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Thoughts23
Thoughts23, vrouw, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende