On-Hollands gefortuneerd

Vanmiddag hadden we het erover: wat zou je doen als je de € 47 miljoen euro zou winnen van de EuroJackpot?

Bren wist dat wel: een boerderij kopen in Drenthe, liever niet met te veel dieren, want het moest geen 'bedrijfsboerderij' worden. Gewoon een huis dat het uiterlijk heeft van een boerderij, hetzij een bestaand pand of geheel nieuw naar eigen (boerderij)ontwerp. Ze zag het helemaal voor zich. Met een grote ruimte om het bedrijfje te starten waar ze al zolang van droomt. "Wat dan?" Ja, dat wilde ze nog niet met ons delen. Eerst maar eens die 47 miljoen euro zien te winnen.

Amelia wist het ook wel: die wilde graag weer terug naar Canada maar nu voorgoed. Amelia heeft 2 jaar terug in Banff gewerkt en rondgereisd door Canada. De VS vond zij maar niets: van die arrogante protserige, zieke mensen. Nee, Canadezen waren echt, puur, aardig, vredelievend en gezellig. En wat een prachtig land vooral, zei ze.
Op de vraag wat ze dan exact zou gaan doen met al dat geld, ze zou een leuk en groot huis kopen nabij de natuur en gewoon genieten van Canada en gewoon datgene doen waar ze goed in is en leuk vindt: skiën en snowboarden. En hopelijk een leuke Canadese man tegenkomen waarmee ze 5 kindjes kan maken.

Fem wist het niet echt, want ja, 47 miljoen euro is best veel geld. (er gaat nog flink wat belasting vanaf, Fem. Dus maak je niet druk, je houdt 'gelukkig' minder over). Fem wilde graag naar Afrika met haar ouders. Haar ouders zijn voordat de kinderen waren geboren (3 x een tweeling !) vaak op reis geweest, voornamelijk naar Afrika. En ze hielden van dat continent, ze hadden er mooie herinneringen aan, o.a. dat de tweede tweeling er is geboren: in Windhoek, Namibië. De derde (vroeg geboren) tweeling kwam in Mozambique ter wereld toen het hele gezin voor 4 maanden door Mozambique en Tanzania rondreisde.
Fem zou het hele gezin erg happy maken met een reis door Afrika. Maar ... dan wel met een verblijf in hotels en luxe tenten. Want very back to basic, dát trekt Fem dan weer niet ... (hahaha)

Rik wist het wel: reizen, heel veel reizen. Hij was NL zat, meer dan zat. Of het gras dan groener was in andere landen? Dat ook weer niet maar hij was erg verknocht aan zijn vrijheid, wilde liever nog lang niet gaan werken. Hij vindt vliegen fascinerend, vliegtuigen vindt hij fantastische uitvindingen. Waarom hij dan geen piloot werd, kon hij 'gratis' reizen. Reizen voor je werk en reizen voor je plezier, daar zat een groot gapend gat tussen. Was niet te vergelijken. Dus nee, reizen voor zijn plezier.

Tja, die 47 miljoen euro. Het zou mooi zijn om die te winnen. Ieder heeft zo zijn ideeën over wat hij/zij ermee zou doen. Blijft toch fascinerend om dit soort gesprekken te hebben. Meestal zijn het de gangbare fantasieën: op reis gaan, een nieuw huis kopen, een nieuwe auto kopen, flink gaan shoppen in NYC en Parijs en Londen.

Leuk al die fantasieën ... maar laten we eerlijk wezen, winnen zullen we dat geld toch nooit. Daar waren wij het eigenlijk allemaal wel over eens. cool!

Wat zou jij doen, als je 47 miljoen euro (minus de belasting) zou winnen?

22 feb 2015 - bewerkt op 22 feb 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Aubergine
Aubergine, vrouw, 30 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende