Lief nachtrustje

Vannacht goed geslapen. Niet heel diep maar wel goed. Ik had van tevoren mijn bedje verwarmd met de elektrische deken, dus ik stapte een lekker verwarmd bedje in, terwijl de slaapkamer freezing was. Heerlijk ! Hoofdje net boven mijn dekbed uitgestoken, lekker.

Ik kon de slaap niet meteen vatten, heb helaas waarschijnlijk een uur liggen woelen. Echt vervelend. Ik dacht ook aan dingen die waren voorgevallen, gesprekken die ik had met iemand, aan de boeken die ik nog moet lezen voor de toets, de boeken die nog gescand moeten worden, aan het gesprek wat ik binnenkort ga hebben ....

Uiteindelijk ben ik op mijn zij gaan liggen en focuste ik op mijn binnenste. Op mijn ademhaling, op mijn buik, op het weg laten zweven van mijn gedachten zodat mijn hoofd steeds leger en leger werd. Zachtjes sloot ik mijn ogen en genoot van de stilte, de donkere kamer en mijn deken die mijn lichaam verwarmde. Ik denk dat ik toen vrij snel naar dromenland vertrok.

Vanochtend al om 7:20 uur wakker ! Mijn hemel, 7:20 uur. Ik ben nog even blijven liggen maar ja, dat kan ik niet lang volhouden dus ik stapte rond 8:05 uur toch maar mijn bedje uit. En hey, de zon leek te schijnen. Ik kan nooit zo lang in bed blijven liggen: wakker is wakker bij mij. Maar de reden dat ik waarschijnlijk ook niet in bed kan blijven liggen is omdat het licht van buiten langs de gordijnen naar binnen schijnt.

Ik zat laatst te denken aan zo'n slaapmasker. Is op zich wel handig maar ja, als je eenmaal aan zo'n slaapmasker begint, en je gaat een keer ergens uit logeren en je bent 'm vergeten, dan heb je dus een serieus probleem. Zie dan maar eens de slaap te vatten. Ik wil ook niet al te gewend raken aan al dat soort externe hulpmiddelen: slaapmasker, slaappillen. Verslaving ligt op de loer, heb ik er vervolgens weer een probleem bij ! En los daarvan, dat zijn van die tijdelijke middelen die het èchte probleem niet aanpakken.

Hopelijk vannacht een goede nachtrust, lekker ontspannen en stressvrij inslapen, lekker diep slapen en maandagochtend uitgeslapen wakker worden. Lekker uitrekken in bed en hup, mijn bedje uitspringen, vol energie, vol vrolijkheid, want het is voor mij iedere dag een mooie dag !! verliefd

Duimen maar dat het vannacht (weer) goed gaat. OK!
22 feb 2015 - bewerkt op 22 feb 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Aubergine
Aubergine, vrouw, 30 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende