Mkay.

Dus ik had gister een afspraak met mijn schoonmoeder om ons laatste gesprek te bespreken, waarin ze me gekwetst had. Blijkbaar had ik het verkeerd begrepen. Wat an sich makkelijk te roepen is, maar ik zal nooit weten of ze de waarheid spreekt dus ik heb mijn meningen uitgesproken en de rest laten rusten.

Ze heeft ook weer mijn moeder erbij betrokken dat ze zogenaamd anti-technologie is. Okay, en hoe kom je daar dan bij? "Je zusje had tegen me gezegd dat je moeder geen handmixer heeft!". Ehm. Dus omdat ze geen handmixer nodig heeft vind je haar anti-technologie? Dat is op zijn zachtst gezegd best bizar. Ik bedoel, jij hebt een fucking apparaat om eieren mee te koken, betekent dat dat je een ziekelijke afhankelijkheid aan technologie hebt?

Echt die vrouw is zo dom. I can't even.

Daarna ging het gesprek naar wat ik na mijn bachelor wilde gaan doen. Uhh ik ga naar Amsterdam verhuizen om mijn master te doen. "Ja nee wat vindt Alex daar van en wat gaat hij dan doen wawawa". Hij.. komt mee? "Hij zou daar nooit kunnen werken hij kan geen Nederlands leren dat is te moeilijk voor hem" dude you fucking what. Hij heeft al basiskennis van de Nederlandse taal doe ff normaal. "Ja maar hij kan toch geen GESCHIEDENIS lessen geven in Nederland!!!" Nee maar wel Duits?? "Ja maar GESCHIEDENIS" mens wat wil je van me.

En toen ging het getetter ineens over mij want waarom Nederland. Je zou denken dat "Oostenrijk biedt deze master niet aan" een goed genoeg antwoord was maar alas. Ze vond dat ik maar een master in O moest doen want als de master hier niet bestaat is er duidelijk geen behoefte aan en dan kan ik geen baaaaaaaaaaaaaaaaaan vinden!!!!!!!!1

Mhm. Ik weet zeker dat jeugdcriminaliteit in Oostenrijk niet bestaat. Uiteraard ben ik dan werkloos.

Maar toen kwam ze erachter dat het een master forensische orthopedagogiek is en begon de pret pas echt. Een kleine greep aan domme uitspraken:

"FORENSISCH??? DAT IS MET DODE MENSEN!!!!!!!!!" Eh.. nee forensisch betekent gewoon- "JAWEL DAT ZIJN DODE MENSEN" jup you got me, ik ga dode mensen behandelen in de hoop dat ze dan weer op de samenleving vrijgelaten kunnen worden. Verder nog iets?
"Dat is echt NIKS voor jou hoor dat kun jij niet!!" Ok thanks voor de feedback ik ga er niks mee doen.
"Ja je moet dan PRATEN met die mensen en ze INTERVIEWEN en VRAGEN STELLEN" well colour me shocked. Wat denk je dat een reguliere pedagoog doet? Tuinieren?
"Dat is echt veel te zwaar voor je je kunt beter iets anders doen" ben je altijd zo motiverend?
"Dat soort banen hebben we hier niet hoor je gaat hier nooit werk in vinden!!" Dat betwijfel ik ten zeerste en mocht het waar zijn nou dan kom ik lekker nooit meer terug.

Toen ik 's avond thuiskwam en alles aan A. vertelde keek hij me ongeveer zo aan:"Het is wel heel duidelijk dat mijn ouders je absoluut niet kennen", merkte hij op.

Ja. Ja dat is het.


TL;DR Schoonmoeder te koop.
01 dec 2019 - 320x gelezen
Profielfoto van Azura
Azura, vrouw, 3 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende