mijn netflix top 4.

Wát een serie. Damn

Ok. Sinds ik succesvol aan het ontdekken ben (EIN-DE-LIJK) wie ik ben, kan ik nu ook de juiste keuzes maken in series. Ik ga me niet schamen voor mijn keuzes haha. Samen met mijn vriend heb ik een hele andere smaak.

Samen houden we van sci-fi. HEEL erg. Op dit moment kijken we samen wanneer we kunnen naar startrek next generation *make it so! ...[does happy dance]* en Data is zooo leuk. Zijn gezichtuitdrukkingen en zijn zoektocht naar menselijkheid. I think I'm in love, haha ^^ Nee grapje. Maar hij is wel samen met picard mijn favoriet. Oh, en Troi natuurlijk! ^^

Maar ik heb zelf nu een lijst met series die ik alleen kijk en waar ik heel blij van wordt.

1:
The chronicles of Lizzy Borden.
lol. Een serie over een jonge vrouw in een western setting. Ze is niet zomaar een vrouw.
Als de serie begint hoor je een paar kinderen een kinderlied zingen tijdens het spelen. Het gaat over Lizzy.

"Lizzie Borden took an axe/She gave her mother forty whacks/When she saw what she had done/She gave her father forty-one."

Dat was voor mij al genoeg om te blijven kijken. En hij is awesome. Lizzy is awesomely evil. Ze wordt gespeeld door Christina Ricci btw ^^



2:
Reign.
Gewoon een serie met mooie mensen in een middeleeuwse setting in Frankrijk.
Mary, Queen of scott's moest als kind hals over kop naar Frankrijk vluchten omdat men haar in Schotland wilde vermoorden voor een plek op de troon. (als ik het goed heb) Ook wordt ze beloofd aan de prins van Frankrijk, zodat Frankrijk later Schotland kan beschermen.

Zodra ze oud genoeg is en er een poging tot moord op haar wordt gepleegd, verhuist ze naar het Franse kasteel en staat haar leven compleet op de kop. Ze leert hoe gecompliceerd de diplomatie en het sociale leven binnen de muren van het kasteel zijn. Er komt veel drama in voor en veel liefde.

Mijn favoriet is denk ik Greer. Zij moet van haar vader trouwen met iemand die rijk is. Voor de eer van haar familie. Als zij het niet doet, zullen haar zusjes net zo opgevoed worden als zij en dat wil ze voorkomen. Uiteindelijk loopt alles anders omdat ze verliefd wordt op de keukenhulp. en dan eindigd ze ergens waarvan ze dacht dat ze er nooit zou belanden. En ze doet het met opgeheven hoofd en ineens is ze zóóó sterk geworden.
I love her for that.
En queen catherine (moeder van de Franse prins) wordt zóó goed gespeeld. She is very awesome too.



3:
Girlboss.
Het leek me een ontzettend leuke serie om te kijken omdat het op zoveel punten mijn intresse aanwakkerde.
het gaat om een jonge vrouw die niks meer heeft, wordt ontslagen en niet weet wie ze is en wat ze wil.
In pure wanhoop gaat ze shoppen bij een kringloopwinkel en komt zo op het briliante idee om vintage kleding te verkopen op e-bay. En dan beginnen haar avonturen. Ze is haar eigen baas en denkt dat het baantje lui vanachter haar laptop gedaan kan worden. En dat is een grote vergissing. En voor ze het weet leeft ze het leven van een volwassene, met alle verantwoordelijkheden die erbij komen kijken. En ze valt en staat weer op. En dat op hilarische wijze. Het enige probleem vind ik, is het feit dat ze zo veel schreeuwt. Haar droge humor is leuk. Haar gedrag is soms wat aso maar wel heel erg leuk en haar manier van denken is ook geinig. Maar mens!! Schreeuw eens niet zo nahnah
Ik heb hem al even niet meer aangezet om die reden. Jammer maar helaas! Deze week nog eens proberen. Anders ga ik hiervan het boek kopen en lezen nahnah Want de serie is gebaseerd op een boek.

(Dat gezicht trek ik ook als ik mijn schat gevonden heb bij de kringloop)


4:
Las chicas del cable
OMG ik ben verliefd op die serie. Nee, serieus. Ik ben verliefd op die serie.
Gisteren heb ik 7 afleveringen achter elkaar gekeken. Nog 1 aflevering en dan heb ik het hele seizoen uit. Damn.

Het wordt gespeeld in een Spaanse 1920's setting en het draait allemaal om 4 jonge dames.
Deze dames komen bij elkaar omdat ze alle 4 nieuw beginnen als telefoniste bij een groot bedrijf. ALle 4 hebben ze 1 ding gemeen; Zelfstandigheid. Allemaal vechten ze voor hun vrijheid. De één wil onafhankelijk worden van haar ouders, de ander wil niet langer afhankelijk zijn van haar man. Hun strijd voor zelfstandigheid en onafhankelijkheid in een tijd dat vrouwen geen fuck waard zijn is zo mooi om te zien. Het geeft moed.

Wat ik ook heel erg mooi vind, is de spaanse taal. Jezus wat gaat dat snel. Hoe de fuck kan je je tong zo snel voortbewegen in je mond? Ik had een tienvoudige knoop gehad, I can tell you that! nahnah
Minpuntje in de serie is de muziek tijdens de serie. Hoewel het in een 20s setting is gemaakt, is de muziek modern. Inclusief beats en dance en electroswing. Like dude, that's just WAAAYY off. Maar als je daar doorheen prikt wordt je beloont met goed acteerwerk, oogstrelende fashion en een beetje geschiedenisles.

En het intronummer is LIEFDE. Ik heb het nummer opgezocht en gelijk in mijn spotifylist gedropt. Vanavond of morgenavond ga ik de laatste aflevering kijken. Zucht...En dan maar weer wachten...



En lol, ik besef me nu pas dat alle hoofdrollen door vrouwen worden gespeeld in mijn top 4, haha ^^

Als iemand nog leuke suggesties heeft met vrouwelijke hoofdrol, please do tell! Sharing is caring? engel blozen

Nu gauw muziek luisteren, werken aan planner en dan uit eten met de ex en de vrouw van mijn papa ^^ (zonder papa, hehe)

Liefs,

Inoue
06 mei 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van inoue
inoue, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende