Lievelings

Vandaag ben ik gegrepen. Gepakt door een luisterboek. Gister zelf uitgekozen in de bibliotheek, maar niet goed gelezen en vandaag kon ik niet meer stoppen. Tijdens mijn nieuwe knutselfrutsel bezigheid zette ik cd 1 op en werd ik gepakt. Kippenvel, ijskoud en direct 'kut, dit is niet oke'. En het stopte niet. 5 uur lang, achter elkaar door de 4 cd's afgespeeld. Ik heb geen pauze genomen, ik wilde door. Met mezelf, alleen thuis, met de voorleesstem. Met mijn eigen gedachten.

Een boek over de kleine Puck die jarenlang misbruikt wordt door haar stiefvader. De manier waardoor dat tot stand komt, kippenvel. 'Jij vindt mij toch ook lief', 'jij vindt het ook lekker', 'ons geheimpje, mag niemand weten', 'hij duwt zijn vingers naar binnen aan de onderkant en ik moet aan zijn piemel zitten'.

Verdomme.

Verdómme.

Luisterboek 1 was een ontspannen boek van totaal een uur of 12. Het duurde even voordat ik klaar was met luisteren van dat boek. Ontspannen, door de weken heen. Dit boek was mijn tweede en omdat ik weinig ervaring had, pakte ik gewoon wat want ik kon het toch nog niet kennen. Hij duurde 5 uur totaal. Ik kon niet meer stoppen. Ik kroop in Puck, ik wás Puck. Het verstoppen, het doodstil liggen, het niet reageren, het opnemen voor hem, het niet antwoorden van moeilijke vragen...

Ik begrijp niet waarom het zo terug komt. Waarom heb mij nu twee nachten achter elkaar op zoekt en ik nu (redelijk) per ongeluk ook een (lees)boek meeneem om in mijn veilige huis te beluisteren. Geen stiefvader, nee, nooit gehad. Helaas wel een ander.

Ik weet het niet, ik snap het niet en ik wil het niet. En toch houdt het mij bezig. Na de laatste zin van het boek, mijn jas en schoenen aan gedaan en naar buiten gegaan. Kop in de wind, ijskoud en in de war. Ik wilde niet stoppen met luisteren en tegelijkertijd vroeg ik mij af wat ik er mee moet. Is het een boodschap, is het toeval, is het een signaal? Ik weet het niet en probeer het gewoon maar even te laten. En toch.. houdt het mij bezig.
17 sep 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Past&Today
Past&Today, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende