Drie blaadjes aan de boom

Onverstoorbaar hangen ze daar. Groen van kleur waaien ze mee op het ritme van de wind. De vogels vliegen langs ze en de oplettende mens merkt ze op. De regendruppels landen op ze en glijden langzaam van ze af. De zonnestralen hoeven niet lang te zoeken, want zij zijn de enige die er nog zijn; De drie blaadjes aan de boom.

Wat zouden ze denken? Voelt het als kiezen tussen twee kwaden?
Wat zouden ze voelen? Is het angst en verdriet of zien ze al het kwaad niet?

Hun maatjes zijn vertrokken, lieten zich mee voeren in de storm. Lieten los om rondgetold te worden. Die gaan mee in de verwachtingen, in de verwachtingen van de wind. Geen mening, geen wil, mee gaan in de stroom. Niet wetend wat er gebeurt als ze los laten. Ze worden meegevoerd naar de grond. Daar waar de mensheid ze bij één zal vegen en zonder liefde in een bak zal gooien tot compost. Waar de honden over ze heen plassen en de temperatuur ze koud en nat maken. Zonder nadenken lieten ze los om te gaan ervaren wat er met ze zal gebeuren. Overgeleverd aan de invloeden van de omgeving.

De drie blaadjes aan de boom niet. Zij houden vast. Zij bepalen zelf en verstevigen hun grip. Zij laten zich niet meeslepen. Zij worden niet overgeleverd aan wat anderen voor ze in petto hebben. Zij voelen zich sterk, verheven boven de anderen die die keuze niet maakten. Zij blijven hangen, op dezelfde plek. Ze verroeren zich niet. Zij zullen overleven. Niemand kan ze beïnvloeden. Zij bepalen zelf.

Of toch niet? Er komt een tijd van sneeuw. Er komt een tijd van storm. Zouden ze het volhouden? Zou er toch geen keuze voor ze zijn? Enkel het uitstellen van?

Soms is er geen goed of fout. Vaker is er geen sluitend antwoord. De één vindt dit, de ander vindt dat. Enkel door te voelen wat je voelt en te doen wat jij denkt dat goed is op dit moment, kan je de beste keuze maken.

De drie blaadjes aan de boom hebben bekijks en ze schommelen rustig heen en weer. Zich van geen kwaad bewust van het feit dat ze een keuze aan het maken zijn.


21 nov 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Past&Today
Past&Today, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende