De blaadjes zijn verdwenen

Daar waar ik even geleden zag dat er nog maar twee groene blaadjes aan de boom hingen, zijn ook zij nog niet zo lang geleden verdwenen. De takken zijn kaal, bruin en een deel ervan afgebroken of beschadigd.

Ik zit nog altijd op de bank. Veel meer dan ik de afgelopen jaren heb gedaan. Ik zit, hang en lig roerloos en met een vervelend gevoel mijn tijd te verdoen.
De ene dag weet ik rustig door te sukkelen en tevreden te zijn met wat ik doe en op andere momenten heb ik moeite met alles en is mijn hoofd mijn grootste vijand.
Het is donker, negatief, niets willend en zoekend naar licht. Naar contact. Naar positiviteit. Maar ook wanneer het wordt aangereikt kan zelfs dat als teveel voelen. Ik ben moeilijk en vind mezelf enorm vervelend en dat helpt niet.

Dat ik vannacht weer verschrikkelijk droomde helpt ook niet mee. Bij het wakker worden was ik zo verkrampt van de nachtmerrie. Ook schrok ik van mijn lieverd die gewoon lief naast mij lag maar door het negatieve in de nacht was de nabijheid heftig. Beelden en emoties die alle kanten op gingen. Het was pittig en dat was wel weer even geleden. Moe. Ontzettend moe en geraakt. Dit hoefde van mij niet om de hoek te komen. Mogelijk een gevolg van het denken en vertellen wat ik denk over hem. Blijkbaar speelt en suddert er nog genoeg door. Etterbak. Hufter. Ik ben er wel klaar mee.

En toen moest ik denken aan mijn blaadjes aan de bomen. Ik heb het hardop uitgesproken op de ochtend dat ze verdwenen waren. Alsof ik mijn hoop er aan had gehangen, alsof ik hoopte dat ze de winter door kwamen. Waarom? Ik heb geen idee. Het waren mijn stoere blaadjes. En nu zijn ze verdwenen. In de storm of hebben ze juist voor hun eigen pad gekozen? Ik weet het niet en ik zal het nooit weten.
17 dec 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Past&Today
Past&Today, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende