Leugens?

Als het zo slecht ging met mijn oma dat ze naar het ziekenhuis moest, waarom gaat ie dan naar Nederland toe?

Misschien moet ik hem dat vragen, waarom laat je oma stikken?

Ik vermoed dat mijn moeder ergens nu geniet ofzo. Dat oma en opa nu "zien dat hun gouden kindje niet is wat ze dachten dat ze is"

Want een tijdje geleden, dit jaar, liet ze vallen dat ik opa en oma manipuleerde toen ik hen zelf vroeg of ze het oke vonden als mijn vriend op bezoek kwam wanneer zij er waren. Terwijl ik gewoon direct met hen wilde communiceren, want mijn moeder heeft de neiging om de woorden van iedereen te vervormen. Ik kon haar nooit vertrouwen met goed doorgeven wat ik aan een ander wil zeggen via de telefoon.

Dat is best zielig, weet je waarom?

1) Ik vermoed dat mijn oma narcistisch is, en mijn opa een enabler en deels narcist. En narcistische ouders hebben een confirmation bias wat hun gouden kindje betreft. Wat ik ook doe, ze zullen met toch altijd vergeven en mijn moeder niet.

Dit haatte ik altijd als kind, ook al...

- Hele riedel over de gevolgen van deze dynamiek in mijn familie wat hier eigenlijk niet relevant is en ik wil het in een ander verhaal bespreken -

2) Want ik ben godverdomme haar dochter. Ik heb haar talloze keren verdedigd tegenover mijn grootouders. Gebruik gemaakt van de voordelige positie die ik had zodat ik mijn moeder tegen hun ververelende woorden kon beschermen.

En toch ziet ze niet wat ze met ons doen.

Ach ja.
28 jun 2022 - bewerkt op 28 jun 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende