It's been 6 years!

Een hele goede middag!

Het is al weer even geleden dat ik hier wat heb geschreven, ruim een jaar denk ik. Oke, dus wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? Waar zal ik beginnen haha.

Nou qua levensgebeurtenissen niet zo heel veel. We zijn natuurlijk wel druk bezig met de bruiloft en dat komt steeds dichterbij, maar verder is het redelijk hetzelfde gebleven.

Mentaal gezien is er wel heel veel veranderd. Ik heb begin dit jaar mijn ouders verteld wat er allemaal aan de hand was met me. Ze wisten eigenlijk tot die tijd nog niet wat er allemaal speelde. En dat heeft me op dat moment heel veel opluchting gebracht, dat het er eindelijk uit was en dat ik dat gedeelte af kon sluiten. En dat hielp me mentaal ook wel een beetje.

Toch ging het nog niet helemaal soepel de tijd daarna. Toen heb ik afgelopen zomer toch besloten hulp te gaan zoeken (I know, wie had dat ooit gedacht). Ik ben naar de huisarts gegaan en die heeft me doorverwezen naar de Praktijkondersteuner GGZ. Daar praatte ik, deelde ik en leerde ik. Ik leerde dingen die ik in mijn achterhoofd al wel wist, maar die pas binnen komen als ze hardop door iemand anders worden benoemd. Die paar gesprekken bij de GGZ hebben mij veel gebracht. Opheldering vooral.

En ik was zo trots op mijzelf dat ik die stappen zelf heb durven nemen. Zonder hulp van iemand anders.

Afgelopen World Mental Health Day, 10 oktober, deelde ik in een post op Instagram mijn verhaal. Over hoelang ik al struggelde zonder dat iemand hier van wist. Hoelang ik heb gedacht niet 'ziek' genoeg te zijn voor een labeltje. Hoe zot dat achteraf eigenlijk allemaal klinkt. Ik wilde mijn verhaal delen om anderen te laten zien dat dat gewoon mag. Dat je mag zijn wie je wil zijn en je nergens voor hoeft te schamen. Ik deelde mijn verhaal om anderen misschien te helpen, en het taboe te doorbreken. Ik voelde me er zo goed bij, en over het algemeen werd het zeer positief ontvangen.

En toen bedacht ik me dat ik toch wel heel graag dingen wil veranderen in onze samenleving. Wat zou ik graag iets doen voor de medemens. Ik zou mensen willen helpen, met mijn eigen ervaringen. De jongeren van nu een hart onder de riem steken en ze een goede toekomst geven. Wat zou dat toch fijn zijn.

Dat is een droom, die hopelijk op een dag uitkomt. Ik ga er aan werken. Ook al zou ik 1 persoon kunnen helpen, dan ben ik al tevreden.

Lang verhaal kort, I'm doing great!
Hope you are too!

Kusjes BO kiss
20 okt 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LifeAsBo
LifeAsBo, vrouw, 26 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende